Kvartsfinalklart i US Open

Var det detta man hade förväntat sig inför turneringen? Kanske inte. Men här har vi dem. De åtta som är kvar i årets sista Grand Slam-turnering.

Kommer ni ihåg oddsen inför turneringen? Det har hänt ganska mycket till nu. Djokovic odds är marginellt högre nu än inför turneringen. Handlar knappast om att han varit direkt dålig. Kanske lite mer hotad hittills än man förväntat sig, men dålig har han inte sett ut. Det handlar förstås om Medvedev som varit extremt dominant på sin halva. Och kanske lite på grund av lottningen också. Djokovic har Berrettini och Zverev kvar innan han är i final. Medvedev är redan i final. Det är en betydande skillnad och huvudförklaringen till oddsen ligger väl där. Att halvorna blivit extremt ojämna den här gången.

Vilka har då chansen?

Det är ju bara tre. Eller är det fyra? Jag skulle nog ändå inte helt och hållet räkna bort Berrettini. Han har inte sett som absoilut bäst ut och han ska slå Djokovic, Zverev och Medvedev om han ska vinna. Skullle väl vara typ de tre bästa spelarna han slagit i så fall. Men helt, helt omöjligt är det inte.

De andra är borta skulle jag säga, och det är Djokovic, Medvedev och Zverev kvar.

Hur spelas då kvartarna förresten?

Djokovic-Berrettini

Zverev-Harris

Felix-Alcaraz

Medvedev-Botic

Två som är lite intressanta och två som är helt iskalla.

Harris gjorde visserligen en otroligt bra match mot Opelka och kan man returnera Opelkas serve, då kan man verkligen returnera Zverevs serve men jag tror ändå inte på det. Jag ser inget annat än att Zverev vinner rätt enkelt. Medvedev-Botic, det blir liksom bara löjligt. Medvedev kan väl i princip själv avgöra hur många gem han vill förlora.

Och så har vi Djokovic-Berrettini. Djokovic känns som att han har ganska bra kontroll på Berrettini men ändå, en av världens bästa spelare på andra sidan nätet och Berrettini börjar på något sätt bli lite uppvärmd när det gäller att möta Djokovic. Det är ändå en riktig match.

Felix-Alcaraz också förstås. Låg nivå för att vara en kvartsfinal i en slam, men mycket intressanta att se vem som tar chansen och visst kittlar det med Alcaraz. Den yngsta kvartsfinalisten i en slam är han redan. Hade ju varit något om han dessutom gick till semi. Och väl där fick chansen mot Medvedev. Hade varit otroligt intressant så heja Alcaraz där, även om Felix absolut är favorit.