Rafflande första kvartar!

Vilken spänning! Två magiska matcher. Fantastisk underhållning. Det här är den bästa Grand Slam-turneringen de senaste 20 åren.

Näe.

Så är det ju inte.

Jag tycker att Botic återigen verkligen tog chansen. Nu råkade han vara chanslös, men han gjorde liksom allt han kunde. Han kan inte säga att han hade kunnat försöka mer på något minsta sätt. Det var det här han hade att komma med. Han var chanslös, för Medvedev bara växer just nu. Han är uppe och nosar på det absolut bästa han kan och då vet vi sen 2019 hur bra han är. Han kanske inte är riktigt uppe med den bästa som är Djokovic men hur många som än saknas i den här turneringen. Ska man man vara riktigt ärlig hade det nog inte spelat någon roll sett till finalisterna. Hade Nadal och Thiem varit på plats, det hade fortfarande blivit Djokovic och Medvedev i final. Så bra är han nu, Medvedev. Ingen av de andra hade rört honom på hardcourt i den här turneringen.

Det kan nog låta lite konstigt men jag såg faktiskt den här matchen också. Jag vaknade precis lagom för att börja se den. Jag klev av efter ett drygt set, precis när Alcaraz tog in medicinmannen och märkligt nog spelade han tydligen bara ett gem till. Märkligt, för han såg faktiskt inte särskilt hämmad ut fram till den punkten men det var väl helt enkelt så dåligt att han inte såg någon möjlighet att vända matchen. Felix hade väldigt bra kontroll på det hela. Han utnyttjade sin överlägsna kraft och låg hela tiden på Alcaraz så Alcaraz inte fick komma in och trycka på i spelet. Servade bra, Felix och gjorde sen det han ska. Rätt taktiskt duktig, Felix. Det pratar man sällan om kring honom men han är en smart spelare.

Men nja, jag lurade kanske lite i rubriken. Det var ingen fantastisk kvartsfinaldag det här.