Inför semifinalerna

Förutsägbart? Kanske det. Är Federer med? Nej. Men likförbaskat, två av årets större matcher står för dörren och man kan väl utan överdrift säga att det här är värt att försnacka.

21:00 Medvedev-Felix 1,18-5,75 Bethard

Intressant med Felix på nåt vis. Det skulle inte spela någon roll om han så blev överlägsen världsetta. Man skulle ändå inte kunna använda hans efternamn. Det är ett dåligt namn. Det är inte särskilt coolt och det är inte särskilt praktiskt att säga. Eller skriva för den delen. Det är nästan omöjligt att skriva. Han borde byta ut det där, alternativt helt enkelt gå på Felix som artistnamn. För lite artistnamn inom tennis rent allmänt. Eller ja, riktiga artistnamn. De provade ju hittepånamn i det där tramset de körde under uppehållet. Där de försökte sig på en blandning av tennis och tv-spel. Gick inte så bra, och det kanske inte är den typen av artistnamn jag tänker på, typ Utrotaren, Artisten, osv. Det blir ju patetiskt. Jag tänker mer att Felix kunde kalla sig Sokrates eller något sånt där lite coolare. Konstigt att bara brassar kör med artistnamn.

Nåja.

Ni vet varför det blir såhär. När jag fladdrar iväg om helt andra grejer, då betyder det alltid att jag egentligen inte har något att säga.

Jag tycker Medvedev sett väldigt, väldigt bra ut hittills under turneringen och jag skulle säga att det finns få om någon spelstil som riktigt biter på honom. När man är i det här skicket måste man vara bättre än honom. Djokovic är kanske det, Nadal hade kanske haft en chans, men det är typ där det tar stopp. På hardcourt har Medvedev bara Djokovic framför sig och när han är i så bra skick som just nu förlorar han knappast mot någon annan.

Förväntad matchbild?

Felix lär väl försöka ligga på så gott han kan antar jag. Hur bra det kommer gå att försöka nöta sig igenom Medvedev, diskutabelt kanske. Jag tror han får det väldigt, väldigt svårt.

01:00 Djokovic-Zverev 1,39-3,35 Bethard

Det är ju lite synd det här, men det var väldigt väntat att detta skulle bli nattmatchen för vår del. Europa är en stor marknad för tennisen så när det är spel i Asien, Australien för den delen och så vidare, då kan man hoppas att de anpassar tiderna lite efter oss. Men när det är US Open, då kör de sina tider och det är väl inte mycket att säga om. Dessutom, den här halvan har spelat en dag efter den andra hela vägen så fanns ingen rimlighet i att lägga den här först av den anledningen heller.

För den här vill man ju se. Men tiden är svår, det får sägas.

Djokovic har skiiiiiitsvårt för Zverev. Eller hur?

Nåja.

Han förlorade senast, det är sant.

Han har förlorat hela tre gånger, korrekt.

Men fram till senast hade han vunnit fem gånger i rad. Zverev vann på de matcherna ett par set, men inte mer än så.

Hur är det då i verkligheten?

Det passar Djokovic ganska dåligt det här. Eller väldigt dåligt skulle jag egentligen säga. Han räddas av att han är så otroligt mycket bättre, men det passar honom inte alls.

Varför?

Egentligen två saker.

Den första är att Zverevs serve är så pass bra att Djokovic inte klarar att använda sin kanske främsta styrka, att få press på motståndaren redan med sin retur. Mot Zverev passar det bättre med ett lite mer defensivt returnerande då han mest servar hårt än något annat. Djokovic returnerar offensivt, och det passar dåligt mot Zverev.

Den andra är i spelet. Djokovic kan vinna på nästan vilket sätt han vill som bekant, men han vill helst att motståndaren ska vara sådär lagom offensiv och undan för undan ta lite för stora risker och slå bort sig. Mot Zverev handlar det mer om att man ska ta chansen att börja pressa honom så han står så pass långt bak. Djokovic kan spela det spelet, men han vill det helst inte.

Zverev har sett otroligt bra ut det jag sett honom i turneringen. Djokovic, mer tveksam kanske. Sen vidhåller jag, Djokovic ska vinna på att han är så mycket bättre men jag håller med oddsen. Det här är en öppen match.

En sak ska jag lägga till. Jag tycker att bäst av fem set ska gynna Djokovic ganska rejält.

Den mest intressanta frågan är egentligen, vem fan håller publiken på? De hatar Djokovic. Alla hatar Zverev. Komplicerat.