Vad väntar?

US Open-finalen blev något man kommer minnas. Baksmälla några dagar. Men nu är det dags att titta på vad som kommer upp den närmaste tiden.

Närmast nu i helgen spelas det diverse kvalmatcher till Davis Cup. Norge ska möta Uzbekistan till exempel. Blir ju kul. Nja. Davis Cup har ju förfallit och det här, jag tror jag lämnar det faktiskt.

På måndag startar två turneringar, Metz och Nur Sultan. Bedrövliga startfält i båda två. Av flera orsaker. Rät kul förresten att turneringen i Nur Sultan heter Astana Open. Staden har ju bytt namn från Astana, men man tycker ändå att turneringen ska heta som det gamla namnet. Otroligt stökigt.

Nästa helg, komiskt nog, spelas Laver Cup. Laver Cup där man försökt kopiera konceptet med golfens Ryder Cup till hundra procent. Man har väl lyckats till fyra procent, typ. Vad det är som är komiskt? Jo, Ryder Cup spelas också nästa helg. Ett av världens mest sedda idrottsevenemang, Ryder Cup. Blir nog lite lurigt för Laver Cup att sticka ut, kan man säga. Båda två spelas i USA också. Nåja, vi får se hur det blir, men det ska vi så klart följa. Europa larvigt överlägsna som vanligt givetvis.

Sen brukar normalt de asiatiska turneringarna komma i början av oktober, men de är ju inställda. Det blir inget spel i Asien i höst. Lite knepigt kanske, men så är det. Det blir istället en liten turnering i Sofia innan spelarna ska ta sig över till USA igen för Indian Wells som är nästa stora grej. Och egentligen höstens stora grej. Den spelas 7-17 oktober. Indian Wells, en av de allra fräsigaste mastersturneringarna, kanske den allra fräsigaste om man frågar mig. tyvärr tror jag startfältet kommer bli sjukt tunt. Jag tror inte de bästa spelarna kommer vara sugna på att åka till USA för en enda turnering, ens om det är en masters, och många av de bästa har ju redan avslutat sina säsonger. Vi får se hur det blir där.

Sen Moskva och Antwerpen, veckan då Stockholm brukar spelas men inte i år.

Veckan efter är det Wien och St Petersburg. Wien 500-turnering. Basel som brukar spelas samtidigt som Wien är inställd.

Paris masters startar den första november.

Stockholm Open veckan efter det, samtidigt som knatteslutspelet spelas i Milano. Vi får se hur det faller ut.

Också så avslutar vi med slutspelet, för första gången i Turin. 14-21 november.

Sen är det slut för i år helt enkelt efter det.

Visst längtar man efter Australian Open ändå, eller vad säger ni?