Tidernas skräll?

Vilka är egentligen tidernas största skrällar? Den här måste stå sig väldigt bra i alla fall. En icke professionell spelare slår en av världens bästa spelare. Som sagt, det är en skräll det.

Fin backhand får man säga, Ostapenkov. Väldigt bra tekniskt. Forehanden, kanske inte lika bra tekniskt. Svarre valde att spela på hans backhand hela matchen, kanske inte genialt. Men givetvis, att en spelare som aldrig spelat en professionell match och inte heller uträttat något spektakulärt i den juniortennis han spelat, slår Schwartzman. Helt, helt osannolikt.

Han har hamnat lite snett Svarre. När han varit som bäst har han konstant drivit på spelet och helt enkelt aldrig gett motståndaren chansen att ta initiativ. Nu de senaste månaderna tycker jag han förvandlats till en mer defensiv spelare som bara slår tillbaka. Det funkar ganska dåligt när man inte kan serva. Det blir otroligt jobbigt att hoppas på att motståndaren ska slå bort sig i precis varje boll.

Sen kanske inte valet av underlag passade Svarre sådär superbra heller. Snabb bollflykt i och med den ganska tunna luften och sen att stenhårt grusunderlag med jättehög studs på det. Kanske inte helt optimalt för honom, i alla fall inte just nu när han tydligen vill försvara sig.

Vitryssland har inte med någon av sina riktiga spelare. Ingen Ivashka, ingen Gerasimov och så vidare. De har fyra ungdomar som ännu inte spelar professionellt på plats. Lite tur det kanske. Hade varit något om de kunnat slänga in Ivashka mot Pella i den andra matchen. Han hade väl varit favorit där som han varit på slutet, Ivashka.