Inför fredagens Laver Cup-matcher

De har formerat sig och såhär kommer det se ut idag fredag.

Poängräkningen är så att man får en poäng för en matchvinst första dagen, två poäng andra dagen, och tre poäng sista dagen. Hur löjligt det är kan väl var och en avgöra kanske men det är väl svårt att tolka på ett annat sätt än att man kämpar rätt hårt för att matchen ska bli jämn trots att den kanske egentligen inte är det.

Men när man tittar på det här, det är ju faktiskt rätt jämnt. Det är inte alls omöjligt att det är oavgjort efter dagens matcher. Sen har europalaget i och för sig sina bästa spelare att använda under de sista dagarna medan världslaget inte har så mycket att toppa med men det är ganska få matcher det handlar om och inte är det omöjligt att det skulle skrälla och världslaget vinna. Vad kan det vara, mellan tre och fyra gånger pengarna på att de vinner hela matchen kanske. Med ett annat format och fler matcher hade det snarare varit 10 gånger pengarna men så är det ju inte.

Opelka lär inleda med att slå Ruud. Hardcourt och inomhus, känns ju inte som några drömförutsättningar för Ruud riktigt. Opelka är topp-20 på världsrankingen nu. Fin höjning på honom.

Sen en jämn match känns det väl som. Berrettini är bättre än Felix men det är tresetare med supertiebreak här, hemmaplan för Felix och kanske att en spelare som Berrettini som har noggrannheten och viljan som sina främsta styrkor missgynnas en del av en plojmatch som den här. Tycker Felix skrällchans är god.

Rublevs form, hur är den? Inte bra alls. Lika usel som Svarres, typ. Två jätteformsvaga spelare alltså. Rublev ska vara bättre men alltid chanslöst när två spelare utan form möts. Borde kunna bli rätt fint spel där tycker jag.

I dubbeln borde världslaget ha en jättefin chans. Tror inte de spelat tillsammans förut Isner och Shapovalov men det känns verkligen supergiftigt. Vänster/höger, starka servare båda två och otroligt svåra att komma åt. Berrettini är duktig i dubbel, Zverev helt okej i dubbel och inget fel på deras servande heller direkt. Man världslaget borde ändå vara knapp men klar favorit.

Till och med lite läge för ledning för världslaget efter dag ett kanske? Den som lever får se.

Första passet startar klockan 19 och andra passet 01. Eurosport är det som sänder.