Var slutar det?

Att slå Kudla, det är inget att göra kullerbyttor över. Han skulle ha mött Nishikori. Nishikori kastade in handduken med en ryggskada. Men jag måste ändå säga att jag tycker det börjar kännas lite intressant med Murray eller vad säger ni?

Det är ju helt ofrånkomligt att man börjar spåna på var det kan landa när Murray börjar se lite bättre ut. För visst glömmer man folks storhet snabbt, men vi snackar här om en av de fem bästa spelarna de senaste 20 åren, någonting. Hur gör man den bedömningen egentligen men det måste väl vara Djokovic, Nadal, Federer, Murray, Medvedev kanske. Med Del Potro som någon slags bubblare om man ska gå efter spelstyrka enbart. Intressant lista det där faktiskt. Den måste jag göra inom kort. Spelstyrkeranking över de senaste 20 åren. Inte lätt, men oj så spännande.

Men var kan han landa då, Murray?

Det jag tycker är intressant är att han börjar se ut som någon slags version av sig själv igen. Han ser ganska tung ut fortfarande, men jag tycker ändå det är en riktig Murray som spelar. Det var det inte under ett par års tid.

Prognos då?

Kan han nå topp-10 igen?

Det är väl det faktum att han knappast kommer kunna spela så många turneringar som krävs som hindrar det. Inte för att han är så bra ännu, men får han fortsätta matcha igång sig så, det är Hurkacz, Ruud och Felix som ligger innanför 10-strecket om man går efter årsrankingen. Visst skulle Murray kunna bli lika bra som dem igen? Kul hade det varit i alla fall.

Bra skägg förresten. Var i hela världen har han fått det där ifrån. Frodigt.