Han skulle varit svensk

Han börjar bli bra, Ruud. Oj, så bra han börjar bli.

Man kan väl säga att man ser var han tränar. Vem han tränar en del med och sådär. Ni minns va? Hur Nadal under sina första år inte var mycket att hurra över på hardcourt. Han sprang omkring och toppade bollen så den gick rakt upp, rakt ner, och det blev bara extremt vekt. Sen bestämde han sig för att försöka förmå sig att chansa lite i sin forehand när han spelar på hardcourt och resten är väl som man brukar säga historia. Han blev en rätt farlig hardcourtspelare också, så att säga.

Jag tycker Ruud just nu gör exakt samma sak som Nadal gjorde i hans ålder. Man ser att det inte kommer naturligt, men han klarar, åtminstone emellanåt när han får tid på sig att ta större risker än han egentligen vill göra i sin forehand. Att den sen också är väldigt lik Nadals är en annan sak. Det är samma typ av prickskytte som Nadal när han är som bäst ägnar sig åt.

I den här matchen spelade han väl rätt bra på ungefär alla sätt, Ruud. Det här var förresten något av det bättre jag sett från Dimitrov på många år. Det känns som att han konstant är lite i tidsnöd på hardcourt, Ruud, men han klarar det ju. Hans tajming när han är pressad är fullständigt grym. Ungefär som, ja ni kanske gissar, Nadal.

Han är norsk, det finns absolut noll mening med att som i rubriken tänka att han skulle varit svensk. Det är ungefär lika logiskt som att tänka att Federer skulle kunna vara svensk. Men ja, det tar ju emot lite att säga det, men Sverige har väl inte jättemånga idrottsmän som är på samma nivå som tennisspelare som är topp-10 i världen. Så de har fått fram något här, norrbaggarna, det får man bara notera och acceptera.