Indian Wells-lottningen

Vi drar igång först imorgon torsdag men lottningen är ute och vi ska titta på den. Indian Wells, turneringen jag brukar kalla för årets femte största. Om man skulle lägga in en Grand Slam-turnering till skulle den här ligga väldigt nära till hands. Den ligger normalt bra i schemat för det också. Den spelas ju i vanliga fall på våren, mittemellan Australian Open och Franska Öppna. Kort sagt, den hade passat rätt bra som en slam, men att man ska lägga till en femte slam, kanske inte helt troligt?

Vad är så bra med den då?

Den känns helt enkelt som en stor turnering. Indian Wells har alltid legat långt fram när det gäller att pressa upp prispengarna. Anläggningen ser otroligt fin ut i största allmänhet och ja, bra turnering helt enkelt.

Just den här gången blir det kanske inte så superbra dock. Placeringen i tidsschemat gör att många stora spelare skulle behöva åka över till USA:s västkust enbart för den här turneringen. Det är en rätt lång tripp för en turnering det och med tanke på hur bortskämda tennisspelare är, en hel del står över. På tal om det, stora spelare som står över. Mikael Ymer lämnade ett sent återbud till den här turneringen. Men han fokuserar ju mest på Grand Slam-turneringarna förstås. Såna här småturneringar kan nog kvitta för honom. Räddningen blev nog Laver Cup egentligen. Spelarna som deltog där har hållit sig kvar i USA och spelar här i Indian Wells. Många av de bra spelare som inte var med i Laver Cup kommer inte.

Givetvis ska det också noteras. Det här är en slam utan de tre största. Så en försmak på hur det blir när de försvinner för gott kan man väl säga.

Jag är i alla fall taggad. Det känns som att det var längesen det spelades en riktig turnering och jag kan bara vara ärlig. Som ni kanske märker av aktiviteten här på vamosrafa. För min del blir det mer och mer fokus på de stora turneringarna, och kanske lite mindre fokus på resten.

Hur som helst. Lottningen. I två delar. Det är en 96-lottning detta. Med andra ord, en Grand Slam-lottning men där de bra spelarna står över första rundan.

Medvedev lär få vänja sig med att stå högst upp i lottningarna. Djokovic kommer behålla förstaplatsen på rankingen ett bra tag till men hur många fler turneringar kommer han spela? Det kommer nog inte bli många per år för hans del härifrån och in.

Känns väl inte så skrämmande för Medvedev va? Han förlorade mot Hurkacz i Wimbledon, vad nu det spelar för roll. Inte direkt givet att Hurkacz tar sig fram heller, snarare inte alls troligt.

Ruud blir intressant att följa. Hur bra är han nu liksom? Har han rent av kapaciteten att ta sig till en semi här? Schwartzman i åttondel kan ju bli intressant. Stor risk att det blir Rublev i semi. Nja, det där ska han inte klara Ruud, men spännande ändå att se hur det går.

Här har vi Tsitsipas och Zverev. Det känns väl lite som att det är tre spelare som står ut lite nu när gubbarna inte spelar. Medvedev, Tsitsipas, Zverev, och sen kommer det några bakom med Rublev och Berrettini i spetsen.

Ganska överkomlig lottning för Tsitsipas. Det luktar semi om honom lång väg tycker jag.

Lite mer intressanta matcher för Zverev. Alcaraz eller möjligen Murray för honom i tredje rundan. Innan dess Brooksby. Och kanske en Monfils som är lite på gång i åttondel. Kan bli intressant det där. Och givetvis, att få Berrettini i kvarten, det är det man som seedad bland de fyra första vill slippa.

Vi säger så för nu. Så fortsätter vi imorgon torsdag när det är dags att sparka igång på allvar.