Morgonvideo från IW

Det här är väl ändå det bästa med de amerikanska mastersturneringarna. Innan vi går på kvällens matcher så kan vi alltid börja med en video från gårdagen för oss alla egentligen. Både för oss som tittade, och för er som av någon anledning skolkade.

Det vi kan börja med att säga är väl att nej, underlaget är inte snabbt i Indian Wells i år heller. Lopez försök att komma fram blev smått parodiska ibland. Hans slice studsade liksom rakt upp, då är det jobbigt att försöka försvara sig vid nätet. Extremt långsamt alltså, som vanligt. Den här gången inte särskilt varmt ens, så bollen flyger inte heller snabbt genom luften. Inte mig emot. Långsamma underlag försämrar inte direkt spelet.

Paires uppträdande, det är liksom inte bra. Fick han gå och hämta racketen själv när han singlade över den till andra sidan? Jag hoppas det. Han är 32 år gammal numera, Paire. Svårt att förstå faktiskt hur det ens är möjligt att vara så exceptionellt omogen vid den åldern.

Vi måste säga något om Girons armar också. Kan man ha sådär korta armar? Korta ben har han också. Han pinnar på, tar jätte-, jätte-, jättemånga steg, men det händer liksom ingenting för benen är så korta. Inte så supermodernt kanske att analysera människors olika mått, men om det var allmänt acceptabelt att göra sånt tror jag man skulle kunna forska fram att det är en klar fördel att ha korta armar när man ska spela tennis. Det blir väldigt kompakt, väldigt lite kan gå fel i svingarna och ja, allmänt stabilt. Sen finns det ju baksidor också och vill man bli bäst så måste man ju kunna serva och sånt också, men i själva spelet, som sagt, stor fördel tror jag.

Inga seedade spelare igår som sagt så vi behöver inte rabbla några resultat tycker jag. Vi laddar några timmar och hörs sen inför kvällens matcher.