Inför lördagens IW-matcher

Nu blir det mer intressant. Andra omgången. Vad sägs om det här?

Lite sådär lagom fina matcher redan klockan 20 tycker jag. Kul att se vad Popyrin kan göra mot Hurkacz. Jag har ju inte sådär megahöga tankar om Hurkacz. Rätt lika spelare. Jag tror att Poyrin absolut skulle kunna hitta på något där. Cressy har tappat lite i form och lär knappast kunna göra något mot Svarre även om Svarre också är formsvag. Men alltid intressant att titta på tycker jag, Cressy. Otroligt att han inte är topp-100 ännu. Han har varit bra nog för det ganska länge men är rankad 145:a. Han skulle alltså vara ungefär lika bra som Elias Ymer då. Tillåt mig småle, som farbror Joakim hade sagt.

Men den man tittar på klockan 20 blir väl Nishikori-Evans. Nishikori har liksom segat sig tillbaka till att nu vara hyfsat att räkna med igen. Evans har kanske kommit ur sin magiska bubbla där han i början av säsongen presterade långt över det han egentligen behärskar. Nishikori ska vara för bra i min värld men han sviker ofta nu för tiden och Evans absolut inte ofarlig. Borde bli fin fart där.

Klockan 21:30 är den fina matchen Korda mot Tiafoe. Inte de två spelare jag helst ser spela om jag ska vara sådär otroligt ärlig men Tiafoe har verkligen tagit kliv framåt den här säsongen och Korda är även om han tappat formen lite på väg mot toppen. Hög nivå på den matchen.

Lite spännande ändå med Ruud mot Carballes Baena. Carballes Baena är en av fältets sämsta spelare och han är usel på hardcourt, men skulle inte Ruud kunna få problem med den typen av spelar på hardcourt? Om motståndaren inte alls slår bort sig, och Ruud har en lite sämre dag, är han bra nog för att ändå kunna styra matchen till vinst? Troligen, men jag litar ännu inte helt på honom.

Ganska tufft motstånd ändå för Medvedev. McDonald är en ytterst kapabel rackare som kan gå både till tredje och fjärde omgången i såna här turneringar. Men han känns ju rätt trygg nu för tiden, Medvedev så lär inte hända här.

Rätt bra matcher på slutet där också. Harris-Davidovich och Giron-Krajinovic är matcher man gärna sett om de spelats på en vettig tid men att vara uppe och kolla på tv mellan fyra och fem på natten, det är nog ändå ganska få som tål det. Jag fokuserar på de fina kvällsmatcherna jag.