Sugen på att möta Medvedev?

Man blir ju kanske inte jättesugen nej men det är klart, det ska väl vara en mardröm att möta världens bästa tennisspelare. Om han nu är det just nu. Vem vet.

Hur blir man då bäst i världen? Tydligen så lär man sig tajma bollar ute i hörnen rätt bra. Man krånglar inte till det överhuvudtaget. Och man vägrar missa.

I just den här matchen skulle jag nog säga att Medvedev dessutom spelade ganska bra, och då blir det så klart extra obehagligt.

Jag gillar verkligen att se tennis ur en sån här vinkel. Att få en sån här vinkel är det närmaste man kan komma att vara på plats. Att se spelet från ordinarie, perfekt vinkel mitt på kortsidan, det är ju så man ser absolut bäst. Det är den självklara positionen att se matcherna från. Men vill man se hur det verkligen ser ut. Hur snabbt eller långsamt det går, hur det är för spelarna själva att stå där på banan. Då ska man titta från en sån här vinkel. Som sagt, det är såhär det känns när man är på plats. I framtiden kommer man säkert kunna välja kameravinkel själv. Då tror jag många, åtminstone under delar av matcherna, kommer välja den här vinkeln, gärna utan kommentatorsljud. För det är ytterligare en del i det hela. Att ha en kommentator är självklart i alla former av sportsändningar, men skruva upp ljudet lite i det här klippet. Jag törs nog lova att ni känner er klart mer närvarande än ni gör under en tv-sändning. Man hör publiken på ett annat sätt och som sagt, man uppfattar det hela mer som man hade gjort om man varit på plats.

Hur är det då att möta Medvedev om man frågar det här klippet?

Det är väl lite av en mardrömssituation. McDonald är under konstant press och när han själv får chansen att trycka till, som han helst vill göra hela tiden, är han ofta så trött att det inte blir något bra alls. Rätt intressant också att se hur extremt lönlöst det är att komma fram mot Medvedev. Han gör så otroligt lite med bollen. Han bara skjutsar över den i lagom fart på fötterna på motståndaren och ser sen till att försöka ta läget som kommer därefter istället. Jag skulle säga att han är perfekt när en motståndare kommer fram på nät.

Så ja, han är rätt bra ändå, Medvedev. Vem ska slå honom i den här turneringen egentligen…