Inför måndagens IW-matcher

Gott om tid. Mycket gott om tid. Men samtidigt bara ett par timmar kvar. Det här laddar vi för till ikväll.

Tredje rundan är vi nu framme vid. 32 spelare är kvar. matcherna borde börja bli bättre. Färre blir de definitivt. Bara åtta matcher idag och imorgon.

Schwartzman-Evans är ingen dum match överhuvudtaget. Jag har ofta som något slags utgångsbudet att Schwartzman ska slå såna här spelare, men hur bra är han egentligen nu? han känns rätt tveksam, och att han var så väldigt illa ute mot Cressy får en ju kanske inte att känna något annorlunda direkt även om det så klart är en konstig match att spela mot Cressy. Evans också lite stökig att möta, inte helt optimalt för Schwartzman. Om han var nära att torska mot Cressy är han nog lite illa ute här och kan man tänka.

Ruud, vilken utveckling ändå. Börjar känna mig som en papegoja men otroligt så fort det gått från att han känts oanvändbar på hardcourt till att nu ses som en spelare som är stabil på att gå ett gäng omgångar på hardcourt på högsta nivå. Harris inte ofarlig, men han är väl bara för bra just nu, Ruud. Lite fin match det också.

Dimitrov-Opelka, bra nivå där med får man säga. Dimitrov med sina mått numera i ganska gott skick just nu skulle jag säga. Opelka kanske ändå inte i absolut bästa form. Jämnt och borde kunna bli rätt kul också.

På tal om jämnt, Shapovalov-Karatsev. Nu jämn och fin match. Shapovalov har varit väldigt sömnig ett tag, Karatsev också. Så viktig match för båda två för att få lite snurr på resultaten. Jag skulle säga att Shapovalov varit mer normalt ojämn på sistone. Karatsev mer nere i en svacka. Fördel Sgapovalov säger jag. Allt handlar om vem som får slå först. De är inga defensiva rackare direkt så det lär smälla.

På tal om utveckling. Om någon sagt i början av året att Norrie skulle vara favorit mot Bautista i en match under 2021, då hade jag ärligt talat bara skrattat. Men han har tagit superkliv, Bautista har halkat tillbaka lite, och det är väl såhär nu. Men visst är Bautista i grunden så mycket bättre? Vi får se ikväll. Två bollmotare får man väl kalla dem. Den som vågar slå till bollen lite tidigare och mer har nog en god chans.

Hurkacz börjar bli stabil. Det blir väl sådär, lite som Ruud gjort. Att han liksom kommer växa in i sin ranking. Tiafoe ska han i alla fall slå.

Paul är sällan något hot för de bästa. Han kan inte göra så mycket. Ganska enkel uppgift för Rublev.

Och Krajinovic är väl kanske inte som han var när han var som bäst, plus att Medvedev liksom är alldeles för bra för såna spelare numera, så inte så spännande den heller. Många ryssar nu för tiden. Tycker det är ryssar överallt.