Skrälligt under måndagen

Lite överraskande resultat igår faktiskt. Här har vi bilderna.

Vilken skillnad det är på Rublev nu jämfört med i våras. Otrolig skillnad och allt stavas egentligen bollträffen om man frågar mig. I våras bara smällde det så fort han såg bollen. Nu är det inte så. Han lyckas inte pressa på alls på samma sätt och hamnar alldeles för ofta på hälarna. Passar inte honom riktigt det. Paul har inte slagit någon så bra spelare förut så stort för honom. Kul att se hur han attackerade Rublevs andraservar emellanåt också. Borde fler göra.

Det var inte sista matchen som Ruud vände det där kan jag säga. Otroligt svår att bli av med. Harris också bra, men Ruud, man slår honom inte bara sådär liksom. Inte ens på hardcourt. Undrar hur han kommer vara på grus nästa sommar. Jag håller det inte för uteslutet att han då kommer kunna nosa på de allra bästa.

Shapovalov är en besvikelse varje gång man ser honom i princip nu för tiden. Nu är inte jag en av hans främsta beskyddare direkt så det gör inte mig så mycket men man måste ju säga som det är. Det är helt vansinnigt vad fladdrig han är. Kapaciteten är där, men med det spel han spelar, undrar om han ens kommer kunna hitta nån slags stabilitet om han inte ändrar något och i synnerhet från backhandssidan där han är alldeles för vild.

Medvedev, jag vet inte vad som är mest obehagligt med honom egentligen. Men det är väl att det liksom inte finns något dåligt. Han har en bättre serve än alla toppkollegor, bortsett från Zverev då, men han är samtidigt en bättre bollare än just nu troligen alla andra. Frågan är om Djokovic är bättre än honom fortfarande. Det får vi tyvärr inget svar på än på ett tag men spännande blir det.

Rätt intressanta matcher, och resultat även i övrigt, men nja, vi stannar där ändå. Och slår fast att jag tror att slutskedet av den här turneringen kan bli riktigt, riktigt bra. Det känns som att många av de bra spelarna som är kvar är i ganska gott skick.