Inför IW-åttondelarna

Nu ni! Nu kan det bli kul här. Det är dags för åttondelar i Indian Wells. Alla på en dag. Och bra nivå på matcherna. Såhär ser det ut.

Ovanligt jämna matcher får man säga. Lite är det väl effekten av att Djokovic, Nadal, Federer och Thiem inte är med. Om man placerat ut dem här hade matcherna så klart blivit mindre jämna. Federer, nåja. Men i alla fall. Jämna matcher, och kul matcher tror jag det kan bli.

Hurkacz-Karatsev, det är ju en fin match. Mellan två spelare som inte slår löst så att säga. Hurkacz har serven. Karatsev tycker jag är ett litet snäpp bättre när bollen är i spel. Vi får se, jag underskattar Hurkacz, det vet jag, men ska han vara sådär pass klar favorit? Vi får se som sagt. Kanonmatch i alla fall.

Ruud…ja, jag har ju hissat upp honom ganska högt senaste veckorna. Men alltså, kan han verkligen vara sådär bra? Vi snackar alltså om Schwartzman, som är som bäst på hardcourt och har varit runt tiotrecket på rankingen i ett par år. Om Ruud motsvarar de där förväntningarna, då blir jag sjukt, sjukt imponerad kan jag säga. 4-2 i inbördes möten för Schwartzman men två raka för Ruud varav en på hardcourt. Jag tycker egentligen det här borde passa Svarre jättebra. Ruud är inte den som sätter högst tryck på sin motståndare utan man får chansen att driva på och när Svarre får det, då är han farlig, minst sagt. Men vilket bollande det kommer bli i matchen. Supermatch.

Norrie-Paul, den kommer jag inte titta på. Borde inte ni göra heller.

Medvedev kommer krossa Dimitrov. Allt annat är totalt orealistiskt.

Fritz såg riktigt bra ut mot Berrettini. Berrettini slår man inte bara sådär så att säga. Sinner lite sämre och lite mindre stabil än Berrettini, så ny bra chans, samtidigt som man måste säga som det är. När bollen är i spel ska Sinner vara helt överlägsen. Jag tror Sinner ändå.

Att Basilashvili tog chansen och tog sig hit när han fick möta svagt motstånd i sina två första matcherna, ingen stoppa pressarna på det direkt. Khachanov dock, praktform verkar det som och då ska han vara överlägsen Basilashvili. Slår hårt båda två. Kommer pangas en del.

Liten återhämtning för De Minaur efter en usel säsong men väldigt svårt för honom att ta sig an Tsitsipas. Tsitsipas har inga problem att sätta fart på bollen och komma framåt direkt. Nja, jobbigt för De Minaur.

Och så avslutar vi med Monfils mot Zverev och det är väl bara att säga som det är nu för tiden. Zverev är för stabil. Man kan i princip placera in honom i semifinalerna redan från början nu för tiden.