Inför torsdagens kvartar

Jag kan inte påstå att jag gillar det här riktigt. Precis när turneringen lyft med alla åttondelar på en dag så dödar man den genom att köra kvartarna över två dagar. Jag tycker faktiskt inte det passar särskilt bra på någon nivå men visst, i en Grand Slam-turnering med enormt stora matcher behöver det kanske inte vara fel. Såhär tycker jag det blir fel. Från kvarten, helst från åttondelen, ska omgångarna spelas samma dag.

Men en sak som är bra i alla fall. Fina tider. Inga nattmatcher. Lite otippat.

20:00 Schwartzman-Norrie 1,80-2,20 Bethard

Ganska enkelt för Svarre mot Ruud. Kanske inget konstigt med det. Ruud har nog fått på sig en lite väl stor kostym på hardcourt senaste veckorna. Han har tagit enorma kliv, men till och med för honom finns det nog vissa gränser. Norrie, ja det är väl inget konstigt. Han är rankad 13 i världen i år så den dag då alla gamla rankingpoäng faller bort, då är han en toppspelare.

2-1 i inbördes möten för Norrie och då spelades samtliga dessa matcher egentligen innan hans stora höjning. Lite anmärkningsvärt. Han har alltså plus på Svarre under en tid då Svarre var mycket bättre. Nu är de mer jämna, och Norrie borde absolut ha en bra chans. Svarre 16 på årsrankingen förresten så Norrie är i praktiken före.

Hur blir matchen då?

Ja, den som förstår sig på Norrie. Men han står där och bökar in det mesta och måste vara mer obehaglig att möta än han ser ut att vara. Sen tycker jag ju att Svarre ska vara så mycket bättre när bollen är i spel, men om det är sanningen, det återstår att se. Stor match för dem i alla fall. Norrie kan inte ha varit i semi i en masters förut. Svarre har inte gått till semi i många stora turneringar i alla fall. Han har en semi i en slam och en final i en masters så mer rutin på honom, men ändå, jättechans för honom det här.

22:00 Hurkacz-Dimitrov 1,62-2,55 Bethard

Ju mer jag tänker på matchen mellan Dimitrov och Medvedev så, det var väl liksom ett sånt där klassiskt sammanbrott av Medvedev egentligen. Visst presterade Dimitrov långt över sin förmåga och om man ska plocka ut godbitar ur en match som Dimitrov spelar, det går ofta att få det till att vara fantastiskt. Men nja, lite tveksam till hur stora växlar man ska dra på den matchen ändå. En av Dimitrov största vinster ja, men Medvedev kan det där med att förstöra för sig själv.

Inga inbördes möten. Lyssna nu för jag skriver det inte ofta. Hurkacz är mycket bättre. Och jag tycker han ska vinna matchen. Brukar inte bli överdrivet störd av att någon varierar heller, Hurkacz, så jag tror att hans överlägsna kraft helt enkelt blir för mycket för Dimitrov ikväll.