Inför fredagens kvartar

Norrie och Dimitrov vidare igår. Idag ska de få sällskapet till semifinalspelet.

20:00 Tsitsipas-Basilashvili 1,27-4,35 Bethard

Han är helt otrolig Basilashvili. Ingen otrolig spelare överhuvudtaget men han är otrolig på att själv kunna avgöra när han ska hitta sitt spel. Nu öppnade sig en jättemöjlighet för honom och han högg den direkt. Det tar stopp här, men jag vidhåller, helt sanslös förmåga. Sen ska man också säga att han har slagit ett par av de bästa förut. Han har kapacitet med sitt spel som har en jättehög svårighetsgrad, men ärligt talat tycker jag inte ens han sett jättebra ut det jag sett från honom i den här turneringen. Han har liksom bara tagit sig fram, inte mycket annat.

Tsitsipas är inte direkt den som tummar på koncentrationen och gör han inte det här, då ska han inte förlora matchen. Favorit till att vinna den här turneringen nu, Tsitsipas. Huruvida han gör det lär avgöras imorgon, inte idag.

21:30 Zverev-Fritz 1,20-5,75 Bethard

För det som talar för att Tsitsipas och Zverev inte spelar den moraliska finalen imorgon är väl…att Fritz är amerikan och spelar på hemmaplan kanske. Man ska alltid ha som någon slags tanke i bakhuvudet att amerikaner kan hitta på knasiga grejer när de spelar på hemmaplan. Fritz har också spelat väldigt bra i den här turneringen. Men Zverev, ni vet ju. Han förlorar inte mot sämre spelare nu för tiden. Man får nog till och med säga att av spelarna i toppen är han kanske till och med den som är mest stabil på att gå till semi i turneringarna trots att han absolut inte är bäst.

Spelet, ja det blir den här klassikern när man pratar om Zverev. Rätt jämnt när bollen är i spel, och rätt tråkigt kanske också, och så har han en av världens bästa servar, det har inte motståndaren, och där blir det snudd på omöjligt att skrälla mot honom.