Skrälliga första kvartar

Lite skrälligt. Jämna och öppna matcher på förhand i och för sig, men jag trodde tvärtom i båda.

Svarre hade nog en av sina värsta dagar på en tennisbana skulle jag säga. Sen är man alltid två om det och Norrie är ingen höjdare att möta. Märkligt med Norrie. Han har jättestora svingar, eller ja, i forehanden. Backhanden har han inte mycket till sving. Men trots stor forehandssving, och trots att han ser sävlig ut, så ser det också ut som att han hela tiden har tid på sig. Det är väl det som kallas att läsa spelet kanske, och så är han snabbare än han ser ut så klart. Överkörning, varken mer eller mindre men den stora biten ändå att Svarre för dagen var totalt oduglig.

Och så malde Dimitrov till slut ner Hurkacz. Kanske lite orättvist, lite flyt hade han, men han har en flytvecka, Dimitrov, och då ramlar gärna såna här matcher åt rätt håll. Rätt intressant faktiskt att om man tittar på de stora turneringar där han lyckats genom åren så är det i stort sett bara tillfällen när många av de bästa varit borta. Det är klart att det blir enklare då, det säger sig självt, men lite är nog Dimitrov också en sån där spelare som behöver känna sig bra, eller kanske snarare, han behöver inte att känna sig allmänt underlägsen. Han växer av att det saknas en del bra spelare på plats och det här är nog ytterligare en sådan gång.

En otrolig möjlighet för båda två imorgon lördag kan man lugnt säga. Att möta Norrie eller Dimitrov i en masterssemi, den chansen får man inte ofta direkt.