Vem vinner nu då?

Först Dimitrov och Norrie. Nu också Fritz och Basilashvili. Om det varit Stockholm Open hade man reagerat på att nivån är låg i den här upplagan. Nu är det Indian Wells, en av världens största turneringar. Nivån är så klart anmärkningsvärt låg i det kommande semifinalspelet, men det är ändå tre av de här fyra spelarna som slagit ut de bästa spelarna i turneringen. Så de förtjänar det verkligen.

Det är ju mestadels missunnsamhet som gör att man ogillar Basilashvili. Kanske avundsjuka. Vem skulle inte vilja välja exakt när man ska vara bra på något. Man kan välja att vara en komplett idiot när det inte behövs. Sen när det behövs är man ett geni. Det är så Basilashvili gör. Han är helt värdelös 90% av tiden. Han kollar lottningarna, i 10% av turneringarna bestämmer han sig för att vara jättebra, och sen är han det. Nu har han på denna förmåga chansen att vinna en mastersturnering och på nåt vis tycker jag det skulle vara rättvist. Den här förmågan är något som mig veterligen ingen annan har. Det finns spelare som man säger att de är starka mentalt, bäst när de gäller och så vidare men Basilashvili är något annat. Han är på en annan nivå. Han kan välja helt själv hur han ska prestera.

Varför väljer han då inte oftare att prestera bra?

Om jag får gissa, och det får jag, så tycker han inte tennis är så jättekul. Den här lunken där det inte händer så mycket intresserar honom därför inte. Men när chansen uppenbarar sig att hitta på något, då tycker han det är spännande och kopplar på. Sen tror jag också han är naturligt mentalt stark, eller vad man ska kalla det. Många kämpar hårt för att vara bra när det gäller. Tsitsipas typexemplet på det egentligen. Han har lärt sig exakt hur han ska agera under matcherna för att han ska vara så stark som möjligt, och motståndaren ska påverkas så negativt som möjligt. Basilashvili tvärtom. Han gör ingenting. Han agerar inte för att framstå som om han vore mentalt stark. Man bara ser att han är det. Han klarar av att optimera utan att anstränga sig.

Sen måste jag också säga att när man ser Basilashvili spela såhär, det är ju snyggt. Helt otroligt hur han pricka de små tårtbitarna ute i hörnen hela tiden. Det är lätt att säga att Tsitsipas kanske var lite för försiktig i en sån här match, men hur lätt är det att vara aggressiv när ens motståndare skjuter missiler ute i hörnen? Han är bra när han är bra så att säga, Basilashvili.

Och så slog Fritz Zverev. Det tycker man ju om. Inte för att man gillar Fritz, utan för att allt är bättre än Zverev. Inte ofta man vänder en match när man ligger under 2-5 i skilje och har matchboll emot sig medan man är stenhårt pressad i ett hörn. Men det gjorde Fritz i alla fall. Det är rätt bra gjort det. Spelade rätt perfekt sett till hur man ska spela mot Zverev också. Stå långt fram och utnyttja att Zverev står långt bak. Men självklart, Zverev kan inte vara så nöjd med det där.

Semifinaler idag, och vi pratar igenom dem direkt tycker jag.

22:30 Norrie-Dimitrov 1,95-2,00 Bethard

Norrie vann i två raka, men jämna, set i Miami i år. Dimitrov var inte så bra då så väldigt oanmärkningsvärt skulle jag säga. Hur blir det här då? Ja, att försnacka en av Norries matcher, det är en mardröm för mig. För jag förstår inte hur han spelar. Norrie står och är tråkig, Dimitrov står och försöker vara jätterolig. Det känns för mig som att tråkigheten nog vinner här. Jag tycker Norrie är bättre. Förresten, behöver jag säga att ingen av dem är min favoritspelare?

00:00 Fritz-Basilashvili 1,62-2,55 Bethard

Tycker det är märkligt att Basilashvili inte respekteras högre på oddsen här. Han är rankad före Fritz. 400 poäng före i år. Det är ganska mycket det. Och går man till igår, jag får ju säga att Fritz seger kanske var lite mer slumpbetonad än Basilashvilis, och jag tycker Basilashvili var den som imponerade mer spelmässigt. Sen är det ju det där, ska man lita på att Basilashvili lyckas maxprestera många gånger i rad varje gång han väl börjar göra det? Jag tror man ska det, för han avslutar sällan såna här turneringar med en dålig match. När han väl börjat, då gör han bra matcher hela vägen in i kaklet. 2-1 i inbördes möten för Fritz, 1-1 i år. De möttes två gånger i våras. Jag tycker dock att det här snarare ska passa Basilashvili. Eller snarare kanske passa Fritz lite dåligt. Fritz kan bara spela när han får ha en offensiv position i banan och vara den som driver på. Hur lyckas man vara det när Basilashvili spelar som han gjorde igår? Det är i stort sett omöjligt. Jag ser en matchbild där Fritz måste försvara sig mycket mer än han vill och jag tror Basilashvili har en jättechans att gå ett steg till.