Inför veckans turneringar

Tillbaka i Europa igen! Om nu Ryssland är Europa. Kan diskuteras men jodå. Antwerpen och Moskva. Här är veckans lottningar.

Relativt ny turnering det här i Antwerpen. Funnits några år, men nyare än de flesta. Rätt bra start för den också tycker jag. Varit en del bra spelare och en del bra matcher här.

Murray vann här för ett par år sen då han fortfarande var ett fullkomligt vrak. Då borde han väl ha en superchans nu när han är i lite bättre skick men rätt tuff lottning får man säga. Han muttrar själv en del över sin ranking. Han är 172:a i världen och därmed inte så nära att vara seedad så att säga som han skulle vilja vara. Han är inte ens nära att komma in i turneringarna utan wildcard som landet ligger nu. Först Tiafoe, Tiafoe är bra nu. Och om han skulle klara den, Svarre i andra rundan. Visserligen svag form på Svarre men väldigt tufft så klart. Kommer krävas en del om Murray ska lyckas här.

I övrigt får man väl säga att startfältet är ganska ordinärt. Sinner är en rätt bra topp. Svarre så klart, De Minaur och Bautista. Det kunde vara sämre. Det kan nog bli helt okej detta.

Moskva. Det är inte den festligaste turneringen det här, så är det. Samtliga seedade spelare är mer eller mindre öststatare. Nu ska vi inte vara så. Det är inget fel på nåja, det finns fräsigare fält än det här.

Kvalitetsmässigt bättre än i Antwerpen dock. Det är bara Medvedev som saknas av ryssarna. Inte så bara kanske, men sjukt vilken toppbredd de har ändå. Tänk ändå. För drygt fem år sen skulle Sverige kunna slå Ryssland i en Davis Cup-match och då hade vi ändå inga spelare överhuvudtaget då. Nu…skulle vi nog inte slå dem.

Faktiskt bra bredd på turneringen också. Kolla de oseedade spelarna. Ett gäng av dem som är rätt bra atp-spelare.

Helt okej lottning för Ymer tycker jag. Paul tog sin största seger någonsin i Indian Wells, luktar reaktion här och amerikaner i Ryssland, det slutar sällan väl. Märkligt faktiskt hur amerikanerna ofta väljer turneringar i Ryssland för det slutar sällan väl. Borde kunna passa Ymer rätt bra spelstilsmässigt också.

Vi säger väl så. Och så följer vi upp det här senare under veckan.