Matcher att se under dagen

250-vecka. Ganska många matcher. De allra flesta sådana man kanske inte bryr sig jättemycket om. Men det finns ju godbitar, och därför särskilt rimligt att plocka ut ett par matcher som man kan titta på om man är sugen på tennis just idag.

10:00 Paul-M.Ymer 1,68-2,40 Bethard

Spelas tyvärr inte på centercourten den här. Ymer kanske inte är den hetaste potatisen i påsen så att säga, så det blir lätt så. Man får leta sig fram till någon lämplig mer eller mindre tveksam livesändning av matchen alltså. Intressant att se Ymer igen. Vilket skick han är i nu. Hur han klarar spel på ett studsigt inomhusunderlag, kanske inte hans bästa.

En fin chans tycker jag det ska vara i alla fall. Paul gjorde en bra turnering förra veckan men det talar nog snarast emot honom här. Det luktar reaktion lång väg och amerikaner i Ryssland, det blir inte alltid sådär riktigt optimalt.

Läge att passa på och se Ymer också för övrigt. Han kommer ju inte till Stockholm Open vad det verkar såvida arrangören inte viker ner sig i sista stund som man gjorde i Båstad i somras. Vad jag förstår kräver Ymer pengar som inte är alltför långt ifrån vad toppspelare kräver för att vara med i 250-turneringar. Egentligen är det kanske inte helt fel då jag tror att en del kommer och tittar för att se honom. Han kanske drar intresse motsvarande Zverev. Inte riktigt kanske, men heller inte långt ifrån. Mer färgrik än så är inte Zverev i folks ögon. Sen kan man ju tycka att man som idrottsman kan bjuda till lite och kanske borde utstråla att man vill spela på hemmaplan men det där får man ju välja själv så klart.

18:30 Tiafoe-Murray 2,15-1,83 Bethard

Den här spelas i Antwerpen. Den första i Moskva. Tycker det är kul med Murray för närvarande. Han är en av de spelare som är spännande att följa nu när många av de bästa inte är i spel. Otroligt egentligen. Tre av världens fyra bästa spelare spelar inte mer i år och två av dem blev borta mer än halva säsongen. Det är dålig utdelning det om man vill se de bästa. Lägg därtill att Federer inte är i spelbart skick på länge, det kunde varit bättre så att säga.

Men här en fin match i alla fall. Tiafoe har tagit kliv framåt i år och är nu absolut en spelare på övre halvan av atp-touren. Murray, var är han på väg egentligen? Rankingmässigt är han inte på väg någonstans alls. Han har enormt långt till toppen där. Men rent spelstyrkemässigt, topp-20? Det börjar kännas högst realistiskt.