Så kom till sist sanningen

Jaha. Allt stämde då. Jag skulle säga att jag allt jag skrivit idag varit hundraprocentigt korrekt, bara man pusslar ihop det lite. Nu fick vi också höra sanningen. En del av sanningen kanske, eller hela. Jag återkommer till det. Men såhär var det.

Vill ni att jag sammanfattar?

Stureplansgruppen, som skulle arrangera turneringen på en licens från ägarna, bestämde sig för att inte arrangera på grund av ekonomin, inte Covid-19 som tidigare angavs. Den främsta orsaken som anges är just att man saknar en namnsponsor, precis som jag spånade kring tidigare idag.

Där man kanske kan diskutera om det här är hela sanningen är på den punkten att man nu säger att det aldrig var aktuellt att ställa in turneringen. Det var det ju, eftersom arrangören bestämde sig för detta, men ägarna tog ett snabbt beslut om att arrangera ändå, så för dem var det väl kanske aldrig aktuellt på något vis då, även om turneringen faktiskt var inställd i några timmar. Det var alltså absolut inget tekniskt fel. Det var att man bestämde sig, men sen tog några andra över och släppte på det igen.

Utfallet är alltså troligen att turneringen kommer gå back. Huruvida den tidigare arrangören får ta en del av den smällen, eller om ägarna, det vill säga klubbarna Salt och Kltk samt Stockholms tennisförbund kommer få ta den smällen, det får vi nog inget vettigt svar på. Någon kommer i alla fall få betala för det är en minusturnering som kommer arrangeras om ett par veckor, annars hade det inte blivit såhär.

Om inte. Det är ju ett rätt bra läge för ett företag att komma in i sista stund nu och ta den största sponsorplatsen, inte minst när turneringen nu alltså arrangeras av ideella krafter. Det hade varit lite fint.

Så, det blir Stockholm Open. Turneringen var inställd. Stureplansgruppen har fått sparken och lär inte arrangera nästa år utan det blir någon annan. Och ja, nu tar vi väl helg då, och ser framemot fin tennis i Stockholm om några veckor.

Eller så blir det ingen fin tennis. Jag gissar att spelarnas deal är med den tidigare arrangören. Och att den nya arrangören kanske inte vill betala för dem. Inte alla i alla fall. Så vi kan nog tyvärr räkna med massavhopp framöver.