Inför dagens finaler

Imorgon Paris masters. Blir kul det. Men redan idag, två finaler på atp-touren som jag tänkte vi skulle prata lite om.

14:00 Zverev-Tiafoe 1,20-5,50 Bethard

Tiafoe har alltså snubblat fram till en final i en mastersturnering. Det trodde man kanske inte inför veckan men någon slags rimlighet finns det ändå i det. Han har förbättrat sig mycket senaste månaderna och även om han på något obegripligt sätt var rankad 29:a i världen för snart tre år sen. Det är inget snack om att han är bättre än någonsin. Hur han spelade när han vände andra set mot Sinner igår, kan man spela sådär, då är man inte den spelare han varit hittills. Då är man en bättre spelare än så. Han har hittat något och jag lutar nog lite åt att han kommer vara en stabil topp-40-spelare framöver i alla fall. Han landar på plats 24 på årsrankingen om han förlorar idag. Vinner han blir han topp-20 och då för första gången bästa amerikan.

Men inte vinner han, för Zverev är ju alldeles för bra. Alcaraz gjorde en fantastisk turnering den här veckan. Ett av hans många genombrott framöver skulle jag säga. Nu visade han att han är en spelare som inte har jättelångt kvar till topp-10. Men Zverev, han är något annat än det. Det är inte lätt att stå emot honom, särskilt inte om man är sämre än honom. Zverev är en sån där utpräglad spelare som växer av att vara den bättre spelaren i matchen. Han kan bli lite liten mot de bästa. Då spelar han ofta sämre. Han påverkas negativt när han är lite för underlägsen när bollen är i spel. Men mot sånt här motstånd, han är verkligen otroligt trygg. Det är inte mycket som kan gå fel nu för tiden.

Tiafoe har nog lekt klart nu. Jag kan verkligen inte se hur han ska komma åt Zverev. Mot någon som Sinner som inte har en serve att luta sig mot kan det gå. Då kan det funka att vara så ojämn som Tiafoe är men mot Zverev, går ju inte.

14:30 Fritz-Cilic 1,86-2,10 Bethard

Den första finalen spelas så klart i Wien. Här har vi finalen i St Petersburg.

Amerikanskt här också. Fritz kan faktiskt nästan bli bästa amerikan på rankingen han också men han landar 15 poäng bakom Opelka om han vinner här så inte riktigt. För Cilic del kan han bli topp-30 igen om han vinner. Inte så tokigt för honom efter att par magra år.

Bra form på båda två. Bra spel av båda två hela veckan. Jämna, jag håller med oddsen. Otroligt jämn final. Jag tycker Cilic är den i grunden bättre spelaren, men Fritz är nog den lite mer formtoppade.

Det kommer gå fort, det är väl det man kan slå fast på förhand. Fritz kanske tycker lite mindre dåligt om att försvara sig än Cilic, men det finns ändå ingen möjlighet för honom att vinna om han inte styr spelet. Med andra ord, allt kommer handla om vem som har initiativet. Den som vågar mest och gör det okej vinner.