Inför Paris

Årets sista turnering brukar det vara men inte i år. I år har vi ju Stockholm Open. Kan man anta. Knepigt det där med Stockholm Open. Den tidigare arrangören står kvar som avsändare till all marknadsföring och kommunikation. Märkligt. Vi får se var det landar.

Men nu ska vi titta på Paris. Min favoritturnering förutom Grand Slam-turneringarna och i år ser lottningen ut såhär.

Det är ju bra det här. De som saknas är Nadal, Berrettini, Shapovalov, Isner och Federer. Garin, Nishikori och Humbert också men då är vi nere på spelar som knappt kommit in i turneringen så nivån hög. Lite högre än den brukar vara till och med.

Vi kan väl börja lite bakvänt och titta på oddsen. Hur stor favorit är Djokovic nu för tiden?

Mitt svar på frågan är att han absolut inte är så stor favorit som de här oddsen indikerar. Är Djokovic favorit i en match mot Medvedev just nu? Med US Open-finalen i bakhuvudet, lite tveksamt. Nu studsigt inomhusunderlag, passar nog Djokovic lite bättre än Medvedev men jämnt skulle det kännas på förhand. Så ska man spela någon av de stora klunsarna, absolut Medvedev.

Och så har vi Zverev också. Såg ni hans finalvinst i Wien igår? Jag tycker det är lite skrämmande. Det är hans serve som skrämmer mig. Nu är han en absolut specialist på att serva på den här typen av underlag som var i Wien och som är här. Han får med sin räckvidd en otrolig vinkel som gör att hans serve mot mittlinjen studsar så pass högt att den i princip inte går att ta. På den här typen av underlag är han enormt duktig. Otur för honom bara att det inte spelas någon slam på studsbollsunderlag. I den här turneringen definitivt en utmanare i alla fall Zverev och jag håller med oddsen. Han är livsfarlig just nu.

Det handlar väl om motivation litegrann skulle jag säga. De där tre är överlägsna så om de orkar är det de som gör upp om titeln.

Någon skräll?

Jag tycker egentligen inte det finns någon som sticker ut särskilt. Om inte någon av de tre favoriterna vinner så absolut, Tsitsipas är först i kön, Sinner kanske lite bättre än de andra men det finns väldigt många bakom. Där är det jämnt.

Inga seedade spelare idag. Mikael Ymer som kvalade in spelar inte heller idag. Så vi laddar upp för en rejäl genomgång av tisdagens matcher lite senare tycker jag.