Inför tisdagen i Paris

En del bra matcher igår. Murray rök till exempel mot Köpfer som kom in som kvalförlorare, det var väl den stora grejen. Lite väl studsigt underlag för Murray kanske och det känns som att han kanske satt lite onödig press på sig själv senaste tiden, jag vet inte. Förlorade gjorde han i alla fall och nu får vi hoppas att han inte grinar ihop utan åker och spelar i Stockholm nästa vecka, men det tror jag. Stockholm Open förresten. Zverev har redan sagt att han har två turneringar kvar den här säsongen, Paris och slutspelet. Lite intressant att man från Stockholm Opens håll fortfarande inte kommunicerat att affischnamnet inte kommer. Kanske inte så fräscht.

Men, nu ska vi titta till dagens spel i Paris, för idag börjar de bra spelarna kliva in.

Vi kan väl kalla det här för ett förmiddagspass. Som avslutas med turneringens enda svenskmatch därnere som ni ser. Lite trist på något vis. Fram till för några år sen hade vi ju åtminstone dubbelspelare med i såna här turneringar. Ofta ett par stycken till och med. Numera har vi bara en dubbelspelare som spelar på professionell nivå och han, Göransson, är extremt långt ifrån dessa turneringar.

Men Ymer kvalade in. Först en svag insats mot Taberner och sen en stabil vinst mot Seppi. Nu Khachanov som i vanlig ordning är högst ojämn och i vanlig ordning också underpresterar en aning. Om man skulle utse de senaste årens främsta underpresterare så skulle Khachanov ligga bra till va? Han vann ju den här turneringen för tre år sen och blev topp-10 som 22-åring. Sen dess har han arbetat sig neråt och är nu utanför topp-30, helt utan att ha haft några större skadeproblem. Han har bara blivit sämre, eller underpresterat, om man så vill.

Man ska dock veta nivån på Khachanovs underprestationer. Förra veckan var han favorit mot Cilic, men föll i en tresetare. Sen vann Cilic turneringen. Jämnför man med Ymers nivå, han slår inte Cilic dagligen så att säga. Veckan innan förlorade Khachanov mot Karatsev som väl vann den turneringen i Moskva. Alltså förlust mot två titelvinnare senaste veckorna. Lyssna på det här. Vet ni vem han förlorade mot i Indian Wells? Basilashvili, som nästan, nästan vann den turneringen. Harris, Tsitsipas, Felix, Zverev, Shapovalov, Rublev, Nishikori, Norrie, Sinner, Busta, det är bra spelare han förlorar mot så att säga. Han räcker inte till mot topp-20-spelarna, förlorar ibland mot spelare runt 30 i världen, men han är bra. Det är bara det att han är så långt ifrån där han borde vara.

Hur blir det här för Ymer att möta då?

Inte så bra.

Att på ett studsigt underlag stå och pegga upp bollen mot en av de spelare som är bäst på att hantera höga bollar i Khachanov. Vilken total mardröm. Jag tror att Ymer kommer vara totalt chanslös.

Men ni minns matchen i Australian Open 2020 va? Precis innan mardrömmen i världen var ett faktum. Khachanov vann i ett avgörande supertiebreak i femte set. Han var totalt under isen där, Khachanov, men lite råg i ryggen borde det ändå ge Ymer. Helt annat underlag där, Khachanov hade en extremt dålig dag. Men den matchen är oavsett vilket ett plus för Ymer idag.

Om man ska spela på någon match idag så tycker jag Sonego är ett bra alternativ. Och Davidovich förresten. Lite samma orsak. Cilic och Fritz hade kanonveckor förra veckan. De möttes i final i St Petersburg i söndags. Därifrån till att spela i Paris idag, inte en optimalt uppladdning. Och jag tycker också de överskattas rent allmänt båda två. De möter spelare som är jämna med dem men är stora favoriter båda två. Det tycker jag är helt fel. Jag tror att båda mycket väl kan falla.

Monfils vill man alltid ha lite koll på i den här turneringen och han har ju uppåtgående form också. Kecmanovic, har han någon form överhuvudtaget numera? På tal om underpresterare. Han har jag i och för sig alltid varit lite tveksam till. Jag har inte helt förstått hur man kan vara så bra som han om man är så extremt långsam och kanske att verkligheten kommit ikapp lite. Rätt obehaglig motståndare för Monfils faktiskt. Mot Kecmanovic handlar ju allt om att utnyttja hans långsamhet genom att pressa honom. Monfils pressar inte gärna sin motståndare och Kecmanovic grundslag, de är det inget fel på.

Fucsovics har en av de värsta egenskaper man kan ha. Det känns som att han alltid får riktigt dåliga lottningar. Djokovic såg högst måttligt intresserad ut när han spelade dubbel igår för övrigt. Det behöver inte betyda något, men lite intressant ändå att se hur sugen han är på att spela den här veckan. Mastersturneringar har inte varit hans favoritsysselsättning senaste åren.

Ska Ruud ramla ner på jorden snart? Man vet inte. Det här underlaget borde i alla fall passa honom.