Paris – onsdag

Då ska vi se. Tisdagen. Såhär var det.

Det är ju något med inomhustennis. I såna här stora arenor i alla fall. Det blir liksom automatiskt en show på något vis som det inte blir annars. När Monfils spelade, visst, det är Monfils. Han är en show hela han. Men det är alltid något extra i den här turneringen. Det är inte såhär när han spelar Franska öppna i samma stad på sommaren. Det blir något annat i den här arenan. Han spelade faktiskt väldigt bra under vändningen där. Som väntat var Kecmanovic lite av en mardröm för honom, men Monfils var ändå tillräckligt bra för att vända. Imponerande tycker jag.

Det var inte mycket imponerande kring Djokovic kan man säga. Visst är Fucsovics rätt bra, och han har ett spel som gör att han kan stå upp mot bra spelare. Djokovic har in spelat match sen US Open så man ska kanske inte ha överdrivna förväntningar men bra var det inte. Lite som man misstänkte efter hans medelmåttiga uppenbarelse i dubbelmatchen i måndags. Frågan är hur sugen Djokovic är på att vinna säsongens två kvarvarande turneringar. Måttligt, tror jag.

Det är så mycket Nadal över Ruud. Han är verkligen en fattig mans Nadal om man ser till hur Nadal var tidigt under sin karriär. Ruud slår ett slag åt gången, hela tiden med maximal noggrannhet och minimal risk. Bollen ska över, så motståndaren får en chans till att missa, och han själv får en chans till att spela på bollen. Kanske inte så modernt, men ändå så otroligt effektivt när man är så bra på det. Hans förmåga att vara noggrann och säker ute i hörnen, den är grym och den förmågan är så pass viktig att han helt enkelt är en toppspelare nu. En toppspelare som inte har mycket till eget spel och inte ser mycket ut för världen men ni ser ju. Resultaten kommer.

Riktigt fin match mellan Alcaraz och Herbert. Han är ovårdad, Alcaraz. Det gör att han hamnar i såna här situationer trots att han är så mycket bättre än Herbert. Det finns att slipa på där.

Mikael Ymer förlorade mot Khachanov. Men riktigt bra insats skulle jag säga. Han servade för andra set och hade Khachanov lite i gungning. Han har en väldigt god förmåga att ta bort rytmen för sina motståndare, Ymer. Han får ofta folk att spela dåligt mot honom. Det är bra. Men till sist var han ändå för dålig. En liten höjning av Khachanov och sen var det bara slut.

Så såg jag Dimitrov-Gasquet också där man ju får säga att det bara är märkligt att Gasquet fortsätter. Det spelar ingen roll hur mycket man googlar. Man hittar ändå inget om att han nu ska lägga av. Han borde göra det. Det finns liksom inget kvar där.

Det om gårdagen. Nu, dagens matcher.

Inga höjdarmatcher med start klockan 11 egentligen. Så vill man äta en korv innan man börjar titta på tennis kan man ju egentligen göra det.

Och så kommer man in lite innan klockan ett och tittar på Dimitrov-Khachanov istället. Tycker inte Khachanov såg så bra ut igår. Dimitrov såg bättre ut. Så jag håller med oddsen där. Jag tror Dimitrov vinner och borde bli rätt bra spel tycker jag.

De Minaur förresten. Hans insats mot Popyrin igår. Var det ens en insats? Sällan faktiskt man ser en spelare vara så under isen. Han träffar liksom inte bollen rent hur mycket tid han än får på sig. hans teknik har havererat och han kan inte spela. Som sagt, väldigt ovanligt. Tsitsipas bör nog däremot kunna slå Popyrin rätt enkelt.

Sinner-Alcaraz, en av dagens bästa matcher va? Skiljer faktiskt bara två år mellan dem. Alcaraz ses ju som rätt ung, och en supertalang, kan man säga. Sinner är redan i toppen. Knappt två år äldre alltså. Att de här två kommer vara etta och tvåa i världen om fem år, vem säger emot? Jag skulle säga att det är högst troligt. Sinner lite säkrare och mer balanserad, kan man väl säga. Men ska bli kul att se vad Alcaraz kan hitta på. Han kan spela rätt avslappnat och då är han farlig som bekant.

Monfils har två i rad mot Mannarino i och för sig men innan dess tre för Mannarino och det känns som en rätt bökig motståndare för Monfils. Lite på väg upp i form i slutet av året här också, Mannarino. Tycker det luktar lite skräll där faktiskt.

Korda-Cilic, mycket fin match. Cilic pangar på, Korda bollar tillbaka. Cilic i form. Korda i lite sämre form men är bättre. Jämn match, bra matcher. Den kan man se.

De två sista matcherna däremot, det blir väl inte superspännande där kanske kan man tro.