Paris – torsdag

Skit i all annat. Jag tror det var bilder på en av hans förstaservar i det här klippet. Ni ser va? Han som kommer bli bäst i världen har kopierat Djokovic backhand, forehanden, det är väl inte lika tydligt, men den är rackarns lik Federers. Jag skrev häromdagen, eller när det var, att det hänt något med hans serve. Igår så kom jag på vad som hänt. Den har ju blivit sjukt mycket bättre. Han har de senaste månaderna adderat lite drygt 10 kmh i sin förstaserve. Han servar nu ovanligt hårt för sin storlek. Hur har han gjort det? Vem har han hittat inspiration från? Det blir liksom komiskt på något vis. Som att man håller på att bygga den perfekta tennisspelaren, bokstavligt. Jag påstår att han kanske inte kopierat, men hämtat väldigt mycket inspiration från spelaren som har tidernas bästa serveteknik, Roddick.

Nu ska man kanske inte dra växlar på en enda match, men en liten fingervisning kanske. Det är fullt möjligt att de här två kommer vara etta och tvåa i världen om några år. Men det är Alcaraz som kommer vara etta, och Sinner tvåa. Jag är inte så säker på att det blir så mycket till kamp längre. Alcaraz kommer inte bli bäst i världen. Han kommer bli överlägset bäst i världen. Och det är väl kanske också han som kommer vara tennisen räddning. Jag tror han kan bli precis hur omtyckt som helst. En ny Federer? Han kommer i alla fall bli bra mycket bättre än Federer. Återstår väl bara att se om han blir avgudad på samma sätt. Helt omöjligt är det i alla fall inte för tycker man att Federer spelar elegant, då spelar Alcaraz snarare jävligt coolt och när en ny generation ska hitta sin gud, då är nog coolt bättre än elegant.

Förutom Sinner rök Rublev och och Felix igår. Plus Schwartzman och Carreno Busta. Rublev är totalt ur form och spelarna som ligger mellan 10 och 20 är just nu ganska tunna. De har bra namn så att säga. Spelarna som ligger där har varit uppe på top-10 många av dem men också många som inte spelar som bäst just nu. Gaston slog Carreno Busta, riktigt fin match det. Han är kul att se på Gaston. En riktig trollgubbe. Schwartzman blev utbollad av Giron. Tycker det är märkligt att inte Svarre är lite bättre än han är just nu. Felix var direkt underlägsen Köpfer. Väldigt osäker igår, Felix. Då funkar det inte. Rublev föll mot Fritz. Fritz bra nu, men Rublev, han har hamnat i något slags hål. Han skulle behöva ett uppehåll men får försöka samla sig till slutspelet.

Idag åttondelar. Här har vi matcherna. Med odds från Bethard givetvis.

Det var många ojämna matcher det. Lite för många av de där som jag nämnde högre upp som åkt ut för att åttondelarna ska bli riktigt bra, men kvartarna borde istället bli väldigt bra.

Köpfer var faktiskt riktigt bra igår. Borde bli tufft med Hurkacz överlägsna kraft, framför allt i serven men ändå, jag vill inte skriva av Köpfer helt där.

Popyrin-Duckworth. Tsitsipas gav upp i första set igår. Han vill nog inte missa slutspelet så att säga. Så Popyrin har plötsligt ramlat in här, med en grym chans att nå kvarten. Så konstigt det kan bli. Borde vinna också, Popyrin. Han är ett klart nummer bättre Duckworth i min bok.

Det går inte att slå Norrie just nu. Inte om man är sämre än honom i alla fall. Han känns bombsäker helt enkelt och även om Frotz är i form, Norrie kommer väl lura honom som han gör med alla andra.

Monfils lär inte komma till start. Han var inte fräsch igår och som han sa själv, han har aldrig lyckats slå Djokovic när han varit fräsch, då lär han inte göra det skadad heller. Eller så är det vad som behövs kanske, vem vet.

Tufft för Dimitrov mot Zverev. Han måste vara helt överlägsen i spelet och det är han liksom inte. Lär bli en kontrollerad vinst för Zverev igen.

Oddset på Giron är lite lockande. Jag tycker i och för sig att Ruud borde ha problem med de flesta spelstilar. Det har han inte. Men någon som Giron, som är jättebra på att bolla men har sin svaghet i försvaret. Det måste bli lite problem för Ruud.

Tycker Medvedev såg helt okej ut igår. En okej Medvedev har inte problem med Korda. Men kul att se att Korda hittat lite form igen efter några magra månader.

Och så blev det en fin lottning för Alcaraz får man säga. Gaston slog Carreno Busta på att Busta har svårt att sätta egen fart på bollen. Det problemet har inte Alcaraz, om man säger så.