Paris – fredag

Konstiga saker händer i Bercy. Det är inget nytt direkt. Man har byggt upp något i den här hallen i hur många år som helst. Det började med de där ljusshowerna inför matcherna, som kanske inte är så moderna längre, men man saknar dem ju. Sen var det DJ-åren. När allt i världen under några år handlade om att DJ:s stod och tryckte på knappar på världens största arenor. Då stod några av världens främsta och gjorde samma sak mellan matcherna i Bercy. Nu, nu skördar man väl egentligen bara frukten av allt. Man har byggt upp något som flyger själv och den fråga som egentligen snurrar i mitt huvud är, kan det verkligen vara helt vanliga människor det här? Jag menar, när vi nästa vecka går och tittar på Stockholm Open. Hur många kommer 20 gånger per match hoppa upp ur stolarna för att stå och veva med armarna och skrika rakt ut? Troligen ingen, kan man hoppas. I Bercy igår kväll var det snarare majoriteten som agerade så. Jag kan verkligen inte fatta hur en publik kan vara så bra. Det ska inte vara möjligt. De flesta som är engagerade när de tittar på sport skulle nog behöva gå den här utbildningen. De som säger att svensk fotboll kommer dö om man inte får göra upp eldar när man står(!) på läktaren kan ju titta till publiken i Bercyhallen kanske. Personligen så kan jag ju kanske tycka att det här ser lite trevliga ut än eldandet och bomberna på svenska, eller ja, stockholmska, fotbollsarenor.

Det som jag tycker imponerar är att han absolut blev besegrad av publiken, Alcaraz, men han blev inte osams med dem. Jag tror att väldigt många hade vänt sig mot publiken och sett dem som en fiende. Inte Alcaraz, vad jag såg i alla fall. För han är en bra kille.

Kul med Gaston så klart. Man ska nämna honom. Trollgubbe som jag skrev igår och man kan väl lugnt säga att han behärskar det här underlaget. Han utnyttjar egentligen allt med underlaget till sin fördel. Och naturligtvis, bland det svåraste som finns i sport är att använda ett publiktryck till sin fördel. I lagidrott är det ganska lätt. Man kan samarbeta och rycks med av andras energi. Man behöver liksom inte ta något större ansvar för att inte ryckas med för mycket. I tennis är det otroligt svårt att inte låta det slå över. Men Gaston, han klarar det till perfektion. Många av er minns nog hur han slog Wawrinka i Franska öppna också. Han kan helt enkelt det här med att låta publiken hjälpa.

Ruud, monster. Giron, idiot, igår i alla fall. Att ta en defensiv position mot Ruud, när man själv inte ens har något försvar. Nja, det där var inget smart alls.

Medvedev, också lite monster va? Han blir knappt ens arg längre. När ett misstag begås, det vill säga att han förlorar ett set, kör man bara på, blir kanske lite bättre, och vinner med stor marginal. Som igår. Jag tycker han börjar kännas som en värdig världsetta, om han nu kommer dit snart vilket väl inte är otroligt.

Kanonmatch mellan Zverev och Dimitrov. Dimitrov hade mängder av chanser att avgöra i tredje set men Zverev servade bra när det brann och Dimitrov blev försiktig när det brann. Riktigt kul match, man ska komma ihåg hur inomhusspecialiserad Zverev är och just nu är han absolut en av de tre bästa i världen. Det känns inte bra att säga det, men så är det.

Hurkacz hade det superbökigt mog Köpfer. Köpfer hade break ett par gånger i andra set men Hurkacz klamrade sig fast och Köpfer sänkte sig lite till slut.

Fritz slutar året som den högst rankade amerikanen. Han slog Norrie igår. Inte många som slagit Norrie senaste månaderna.

Och så slog Duckworth Popyrin. Detta var alltså en åttondelsfinal. Och Duckworth är i kvarten. Burr.

Djokovic fick wo mot Monfils som väntat.

Kvartar idag.

Duckworth. Helt värdigt är det inte. Han har haft ett overkligt flyt senaste månaderna.

Jag litar inte alls på Djokovic faktiskt. Det såg inte bra ut mot Fucsovics och jag är väldigt tveksam till hur gärna han vill vinna en sån här turnering. Och Djokovic utan vilja, det blir ju sådär. Fritz i mer än toppform just nu också.

Hur ska Gaston trolla bort Medvedev då? Nja. Det går ju kanske inte.

Och så den mest intressanta matchen på slutet. Ruud bara kör. Han kommer inte missa och han kommer vara bättre än Zverev i spelet. Sen är det som alltid Zverevs serve. Men ja, intressant säger jag. Det verkar inte finnas nåt stopp för Zverev.