Inför Paris-finalen

Liten besvikelse igår kanske. Zverev var trött och hade lite ont kanske. Det blev ingen match alls. Han hade flaggat lite för det, men jag trodde verkligen inte han skulle vika ner sig sådär tydligt.

Djokovic också en besvikelse på något vis, men det blev i alla fall ruggigt spännande. Tänk om någon kunde båga hänga på publiken någon gång när Djokovic uppför sig dåligt och bråkar med publiken. Nu är Hurkacz 99% lamm och 1% lejon så att säga, så han kanske inte är rätt gubbe, men man hade ju velat se någon annan göra det. När Djokovic hånar publiken för att den jublar åt ett av hans misstag, Djokovic gör ännu ett enkelt misstag på bollen efter och man knyter då näven mot Djokovic och vevar igång publiken, för att han uppför sig dåligt. Vi får väl hoppas att någon av ungdomarna tar chansen någon gång för det här bråkandet med publiken som Djokovic ägnar sig åt, det är så jävla ovärdigt. Han behöver inte hålla på sådär.

Final! Drömfinal givetvis. Världens två bästa tennisspelare, det kan knappast någon inte hålla med om nu för tiden.

15:00 Djokovic-Medvedev 2,15-1,86 Bethard

Då kommer så klart frågan. När var Djokovic senast underdog i en match på hardcourt. Svaret är väl att det inte var alltför längesen han var det i en match mot Medvedev va? Jag kan inte säga exakt vilken, men jag vill minnas att det har hänt tidigare.

Var det finalen i Australian Open kanske? Kan Medvedev varit favorit enligt oddsen där? Kanske inte omöjligt. Mitt minne, ni vet.

Den gången var Medvedev bättre i första set. Sen blev han mer eller mindre överkörd av Djokovic i set två och tre. US Open-finalen, som är deras andra möte i år, minns nog alla. 6-4 6-4 6-4, siffrorna som var rejält smickrande för Djokovic. Han blev mer eller mindre förintad.

Går man efter hur bra de känns just nu så kunde jag inte hålla med oddsen mer. Jag tycker att Medvedev känns som den bästa spelaren i världen just nu. Djokovic är lite för långt ifrån sin högsta nivå och då räcker det inte längre. Det har räckt tidigare då han haft så extremt bra kontroll på toppkonkurrenterna och även haft ett sånt extremt mentalt övertag på Nadal och Federer, och Murray för den delen. Men det övertaget har han inte på Medvedev och därför får man gå hårt på hur bra de känns och det har man också gjort på oddsen. Medvedev är nog en rimlig favorit i matchen skulle jag säga

Sen är det klart. Man har det ju i bakhuvudet. Det där att Djokovic har en nivå i sig som ingen annan haft, eller har. Så om han bestämmer sig, och även har sin dag, då kan det ju bli lite andra bullar så att säga. Det hade varit kul att se för övrigt. Hur en perfekt spelande Djokovic skulle stå sig mot Medvedev. Hur enkelt han skulle vinna.

Ser man till US Open-finalen senast så var Medvedevs serve en rejäl faktor. Han får utdelning på serven i den här matchen. Det får inte Djokovic. Därmed måste Djokovic vara överlägsne när bollen är i spel. Det är man inte bara sådär mot Medvedev.

Sen får vi väl se vilken taktik Medvedev kommer med. Hur mycket han tänkt attackera själv och hur mycket han vill bolla ut Djokovic. Jag tror att Medvedev kommer vara rätt offensiv, i alla fall inledningsvis.

Oavsett vilket, toppmatch! Det bästa tennisen har att bjuda på just nu. Vad gäler ranking har den dock ingen betydelse. Djokovic är med sina tre Grand Slam-titlar redan färdig världsetta vid årets slut. Sjunde gången, bäst genom tiderna. Djokovic har sju. Nadal och Federer fem. Sampras där emellan på sex.

Förresten, det finns ett rekord han kan ta idag trots allt, Djokovic. Han och Nadal står på 36 vunna masterstitlar. Vinst och han är första spelare upp på 37. Federer? 28 masterstitlar.