Inför Stockholm Open

Det blev väl inte så mycket kanske. I stort sett alla hoppade av och årets upplaga av Stockholm Open är väl kanske i nivå, eller möjligen lite under genomsnittet för turneringen. Om man jämför den med andra 250-turneringar, kanske lite under genomsnittet då också. Kort sagt, lite bluffaktigt blev det. Jättemånga bra spelare hade anmält sig med tanken att om de hade en chans på slutspelet, eller behövde spela för att behålla sin slutspelsplats, så skulle de spela, annars inte. Det där var man ju kanske inte hundraprocentigt ärliga med från arrangörshåll och kanske att man inte helt och hållet körde den ärliga vägen sista veckan heller. Men visste tidigt att affischnamnet Zverev inte skulle komma, men man väntade så länge som det bara var möjligt med att berätta det.

Det här är vad som blev kvar efter alla avhopp.

Jag vet inte hur hård man ska vara men det är ju inte superbra. Man blev seedad på plats 41 i världen och kom in i turneringen med en ranking på 98 i världen. Faktiskt rätt risigt för att vara en 250-turnering.

Lite synd att det blir Sinner-Murray så tidigt som i åttondelsfinal, troligen på onsdag. Det är ju lördagsfinal den här gången så att alla spelarna hinner till slutspelet. Alla slutspelsdeltagare som inte är med vill säga. Den här turneringen hade till slut faktiskt ingenting överhuvudtaget med slutspelet att göra. Det som det hade kunnat bli kamp om var den första reservplatsen. En plats som kanske inte kommer vara oviktig då Tsitsipas är småskadad. Sinner har den nu med några få poängs marginal men Norrie, som skulle kunna ta den, hoppade av Stockholm Open först av alla. Så jag vet faktiskt inte varför Sinner valde att spela här. Med facit i hand, där han troligen inte kommer få spela slutspelet och att den här veckan inte spelar någon roll, varför spelar han inte knatteslutspelet på hemmaplan i Milano den här veckan? Man kan ju känna att det borde vara roligare.

Leo Borg. Jag tror ni vet vad jag tycker. Det är ett skämt, en parodi, att han är med. Om man går efter rankingen är han en av Sveriges 30 bästa spelare med liten marginal. Och då är vi som ni nog har koll på inte så bra på tennis i det här landet. Han är inte ens Sveriges bästa junior. Han kan inte vinna matcher på någon professionell nivå. Och att han får en friplats till turneringen, det är ett hån, ett skämt, allt det där. Han spelar förresten redan idag söndag klockan 16. Turneringens öppningsmatch. Så lidandet blir i alla fall kort.

Elias Ymer, den andra svensken, får Tiafoe som är väldigt formstark som bekant. Men är det kanske lite läge för Tiafoe att bli lite trött efter framgångarna nu? Känns ju inte omöjligt kanske. Men visst, den här gången kunde Ymers lottning faktiskt blivit bättre. De spelar troligen imorgon måndag.

Något annat att hålla koll på?

Näe. Om man ska vara helt ärlig. Hade den här turneringen spelats någon annanstans i världen hade jag troligen inte ens nämnt den. Så svag är den.