Inför knatteslutspelet

Det blev inte mycket av Stockholm Open tyvärr. Inte oväntat, men man hoppades ju. Alla spelare som var anmälda hoppade av och kvar blev ett av de sämre startfälten på senare år.

Det roligaste den här veckan kan därmed kanske bli knatteslutspelet istället. Ett knatteslutspel där den toppseedade spelaren i Stockholm så klart skulle deltagit på hemmaplan. Sällan en spelare tar ett så märkligt beslut. Sinner visste i god tid innan han behövde bestämma sig att han skulle bli första reserv till det riktiga slutspelet oavsett om han spelade i Stockholm eller inte. Han borde spelat knatteslutspelet så klart, det måste vara mycket roligare än Stockholm Open för hans del.

Men, nu är han inte med, och istället ser grupperna ut såhär.

Det här är ju bra ändå. Alcaraz och Korda är spelare som lär knacka på dörren till topp-10 redan nästa säsong. Nakashima blir säkert topp-20 nästa år. Musetti har nog såna ambitioner också. Rune kommer bli bra han. Baez, där har Argentina en kommande grusgubbe som kan bli riktigt bra. Gaston såg ni i Paris senast vad han kan göra, riktigt sevärd. Och så har vi Cerundolo som…kanske är den lite svalare potatisen i sällskapet men han vann ju en atp-titel i våras. Det är inte så tokigt det.

Alcaraz ska vara given till semi. Nakashima och Rune lär spela en inbördes avgörande match om vem som gör Alcaraz sällskap.

Mer öppet i den andra gruppen. Korda har varit ostabil på sistone men ska inte kunna misslyckas med att gå vidare med tanke på motståndet. Sen öppet om andraplatsen men på underlaget och form kanske Gaston tar den.

Det här ska vi följa. Start idag tisdag med dessa matcher.

Cerundolo är för dålig på hardcourt. Han kommer inte vara i närheten av någonting.

Rune vann en challenger för några dagar sen. Bra form alltså. Han ska inte kunna bråka med Alcaraz men jättefin match ändå. Den ska man se.

Gaston har vi ju fått lite blodad tand på. Känns som man vill se honom spela mest hela tiden just nu. Gaston jätterolig mot Korda jättetråkig. Sånt brukar ju bli bra.

Musetti, ingen höjdare på hardcourt. Inte Baez heller. Vi får se hur det blir.