Kvartdags i Stockholm Open

Torsdag och lite annorlunda får sägas, men det är kvartsfinaler i Stockholm Open idag. Måste vara första gången det hänt, att kvartarna är på en torsdag i den här turneringen. Det är ju lördagsfinal den här gången för att alla spelare ska hinna till slutspelet. Alla spelare som inte ska vara med där, vill säga.

Glädjande ändå att de spelare som folk nog faktiskt vill se tagit sig till kvarten. Inte alla kanske. Visst hade man velat ha fram Sinner så långt som möjligt, men nu hamnade han bredvid Murray i lottningen och Murray smäller ändå högre, i alla fall om man frågar mig. Jag såg den matchen mellan dem igår kväll och vad bra han plötsligt är nu, Murray. Det börjar nästan bli som att se den riktiga Murray. Eller är det nu som att se den riktiga Murray? Spelarna har blivit bättre sen han senast var sig själv så att säga, men rent kvalitetsmässigt tror jag inte att han i nuvarande skick skulle få storstryk av sig själv när han fortfarande var uppe i toppen. Förlora skulle han göra, men det skulle liksom inte vara en ojämn match. Nu återstår väl bara att se om han dels kan hitta någon slags stabilitet och dels om han kan spela många matcher i rad utan att skada sig. Än så länge har han vunnit så lite att han inte fått chansen att bli sliten. Kanske inte nu heller. Detta är hans sista turnering för året. Möjligen kommer Davis Cup också men att han ska hinna slita ut sig, knappast troligt. Det får vi se under början av nästa år. Oavsett vilket, otroligt kul att se att han är igång på allvar igen.

Sen…fanns det ju inte så mycket mer.

Felix och Shapovalov de mest spännande spelarna i övrigt. Båda två framme i kvarten.

Om man fick välja en spelare på Botic del, då är det väl han. Han är ändå lite spännande. De andra på den delen, inte så spännande.

Rinderknech har tagit jättestora kliv i år och om man får välja mellan honom och Bublik, varför inte Rinderknech.

Evans och Tiafoe seedade att ta sig fram och båda två framme. Det fanns inga bättre alternativ där. Elias Ymer hade förstås många sett i kvarten men man ska ju vara realistisk kanske också.

Och så Paul eller Fritz, det är väl lite struntsamma skulle jag säga. Det spelar ingen roll.

Så sett till förutsättningarna. Dessa kvartar bland det bästa vi kunde bjudas här under torsdagen.

Vi börjar klockan 12 med Evans mot Tiafoe. Kul med jämna matcher, och det borde kunna bli kul spel där också tycker jag. Tiafoe är i mycket bättre form men hur pigg har han egentligen sett ut hittills under turneringen? Motståndet har varit obefintligt och han har sett sömnig ut. Ganska troligt att Evans vill lite mer och det kan nog bli avgörande.

Felix mot Botic, ingen dum match alls. Ser man till Botic karriär innan han slog igenom stort för några månader sen så var han lite av en inomhusspecialist på challengertouren. Han har rätt små marginaler i sitt spel och det skadar inte att förhållandena då är perfekta, som de är inomhus. Felix, ja han är väl som vanligt. Han ska vinna en sådan här match men som ni ser på oddsen, för att vara så bra rankad är han kanske inte en spelare att lita på riktigt.

Jag tycker Murray var riktigt bra mot Sinner igår. Det var en väldigt bra match. Kanske att Sinner inte var desperat att vinna. Han kände nog själv det jag skrev om häromdagen. Att hur kunde det bli såhär egentligen? Han skulle ju varit och tampats med Alcaraz i knatteslutspelet. Vilken final det hade kunnat blivit där förresten. Alcaraz har sett helt overkligt bra ut de första två dagarna i Milano. Väldigt bra spel av Murray i alla fall och slår man Sinner ska man ju slå Paul kan man tänka men det är ju det där. Sen återkomsten har Murray inte riktigt visat att han kan sätta ihop flera bra matcher i rad men dags nu kanske.

Och så avslutar vi med Shapovalov mot Rinderknech. Två väldigt offensiva spelare. Det borde bli bra fart. Matchen kommer inte pågå i tre timmar så att säga oavsett om det blir jämnt eller ej.