Slutspelet – tisdag

Inte mycket att snacka om igår egentligen. Såhär såg det ut.

Man kan väl utan omsvep säga att Djokovic inte riktigt tog Ruud på allvar. Det var många halvdana nätattacker och annat trams i första set. Han lufsade mest omkring och var rätt ointresserad. Sen trampade han till lite grann och det tog då slut. Med detta sagt ska man absolut inte ta bort något från Ruud. Han gjorde ett kanonset men hur mycket han än utvecklats, man ska veta att han som hardcourtspelare är på en helt annan, lägre nivå än de andra spelarna i slutspelet och jämför man med toppspelarna, som sagt, annan nivå. Han kämpar, frustar och gör det jättebra med sina förutsättningar men det tål att påpekas hur långt ifrån han är.

Tsitsipas, på topp är han inte. Sen exakt vad det är mest, det vet jag inte, men knappast någon spelare behöver uppehållet på samma sätt som han va? Seger i raka set för Rublev och Ruud kvar. Man kan väl nästan säga att han blev klar för semi redan igår.

Kort sagt, som matcherna föll ut igår, något annat än Djokovic och Rublev till semifinal från den gruppen känns inte jättetroligt.

Idag andra gruppen och nya matcher. Det här tittar vi på idag.

14:00 Medvedev-Zverev 1,57-2,65 Bethard

Möttes för en dryg vecka sen. Zverev var trött och ointresserad då. Matchen blev en stor besvikelse. Frågan är hur den här matchen blir nu, för ska man vara riktigt ärlig känns den här gruppen efter första rundan också lite som en transportsträcka. Det är de här två spelarna som kommer gå vidare. Allt annat är helt orealistiskt.

Den av dem som behöver vinna lite mer är Medvedev skulle jag säga. I och med att han vann sin första match så knappt så skulle han vid förlust här kunna bli lite utsatt. I absolut värsta fall skulle det kunna bli så att han måste vinna sista matchen i raka set. Mycket spekulationer alltid när det är gruppspel, men jag tycker det är en stor del av det hela. Att spela matchen och se vad som händer sen kanske funkar för spelarna själva, men som tittare vill man veta vad som gäller. För Zverevs del lite lugnare. Även med en stortorsk här lär han klara sig med vinst mot Hurkacz i sista rundan och det lär han lösa.

Vad tror vi här då?

Ungefär som innan matchen i Paris. Då trodde jag på en riktig kraftmätning där det skulle bli en utmaning för Medvedev att vara så pass överlägsen som det krävs i spelet i och med att Zverev ska få mer på sin serve. Vi hoppas på att få se den matchen idag istället även om jag inte är helt övertygad om det. Det är inte i den här matchen slutspelet avgörs så att säga. En tresetare oavsett vinnare gör att de båda kommer kunna promenera igenom den sista omgången ganska bekvämt skulle jag säga.

Den andra matchen tror jag vi väntar med lite. Berrettini verkar inte ha lämnat återbud ännu vilket känns otroligt knepigt. Om inte annat borde man bli automatiskt diskad om man bryter en match i slutspelet. Kort sagt, vi får se vem Hurkacz möter ikväll.