Slutspelet torsdag

Nu börjar det klarna i den ena gruppen i alla fall. Ordning och reda inför avslutningen imorgon fredag.

Det är uppenbart att Rublev inte är där han var i våras rent nivåmässigt. Han har inte alls dålig, men då var han uppe och nosade på sin absoluta topp skulle jag säga. Nu är han på en för honom lite mer normal nivå. Han är inte alls lika aggressiv. Det smäller inte på samma sätt så fort han ser bollen utan han är just nu en mer tillbakadragen bollare och med tanke på hans brister i försvarsspelet, då räcker det inte mot de bästa. Med det sagt, Djokovic var förberedd taktiskt. Ganska sällan han är det faktiskt men nu var han det. Dessutom hade han en riktigt bra dag och när Djokovic har bra dagar, då slår man honom inte.

Från den andra matchen kan man väl säga att jo, precis som man kanske lite grann gissade men inte var säker på inför matchen. Norrie har svårt för Ruud, Ruud har lätt för Norrie. Det blev jämnt ändå och lite grann kunde det väl slutat hur som helst men jag tycker Ruud fick lite bättre utdelning på serven matchen igenom och det var lite avgörande. Tillsammans då med att det är en mardröm för Norrie att möta någon som inte går på hans bluff, att mest bara vara konstig och få motståndaren att inte ta matchen på allvar riktigt.

Detta gör att Djokovic är klar för semifinal som gruppetta. Helt avgörande match mellan Rublev och Ruud om den andra semifinalplatsen imorgon och vilken möjlighet för Ruud. Rublev känns ganska beskedlig och har han inte en bättre träff på bollen imorgon, då kommer Ruud kunna försvara sig.

Idag ska den andra gruppen avgöras och vi kan väl dra förutsättningarna först. Det är nämligen rätt enkelt.

Medvedev är klar för semifinal med sina två vinster.

Zverev är klar för semifinal om han vinner sin match idag.

Hurkacz kan nå semifinal om han slår Zverev och Medvedev sedan slår Sinner.

Sinner kan nå semifinal om Hurkacz först slår Zverev och Sinner sen slår Medvedev.

Kort sagt, om Zverev slår Hurkacz i dagens första match är det klappat och klart.

Om Hurkacz vinner över Zverev så är Zverev borta. Vem av Hurkacz och Sinner som tar sig till semifinal avgörs då senare ikväll.

14:00 Zverev-Hurkacz 1,23-4,85 Bethard

Det spelar i princip ingen roll som det känns vem Zverev möter så länge motståndaren är sämre än honom. Då har han lätt för alla, som det känns. Märkligt, men så känns det. Motståndarens spelstil spelar ingen roll, man kan ändå väldigt enkelt hitta ett sätt som gör Zverev till en väldigt rimlig vinnare av matchen. Ska man ta spelarna i slutspelet så, möter han Ruud, då landar man i att han är så överlägsen i servandet att Ruud måste vara så överlägsen i spelet att det bara inte går. Möter Zverev som här Hurkacz så blir tanken istället att de är ganska lika varandra, men att Zverev både har den klart bättre serven och är starkare när bollen är i spel.

Hurkacz kan hoppas på att han har en fantastisk dag och Zverev en sämre dag, för tittar man på det kvalitetsmässiga och spelstilsmässiga, då känns det här otroligt jobbigt för Hurkacz om man frågar mig.

21:00 Medvedev-Sinner 1,38-3,45 Bethard

Det här är ju det tråkiga med gruppspel i tennis. Jag gillar inte gruppspel i tennis. Det passar liksom inte. Men här ska vi alltså försnacka en match som antagligen inte kommer betyda ett skit. Medvedev kommer vara klar för semifinal oavsett vilket och Sinner kommer högst troligt inte kunna ta sig vidare.

Och om den skulle gälla något, då är vi ändå i situationen där Medvedev inte bryr sig om matchen mot Sinner som gör det.

Bra spelare. Det borde kunna bli jättebra spel, men som sagt. Jag tycker det är väldigt svårt att på förhand ladda upp för såna här matcher.

Vi siktar in oss på dagens första match. Om det skulle hända något där, det vill säga att Hurkacz skräller, så får vi väl ladda upp för kvällsmatchen i ett nytt inlägg kanske.