Slutsegrarodds Davis Cup

Det är lite svårt att få ihop allt. Olika grupper, i olika städer, uppställningarna har som vanligt ändrats en del från nomineringarna. Därför extra intressant att kolla på hur det ser ut med oddsen såhär ett par timmar innan allt drar igång.

Ser tungt ut för Sverige. Deppigt.

Ryssarna har faktiskt sjunkit i odds sen i morse. Var 2,25 då, 2,10 nu och sanningen är väl att se blir jävligt svårslagna. De har Medvedev som etta, han är rimligen favorit i alla matcher. Möjligen Djokovic undantaget men tveksamt. Rublev eller Khachanov som tvåa, de kommer vara favorit i alla matcher också. Tittar man på konkurrenterna så är ryssarna klara favoriter i dubbeln mot Serbien så serberna skulle de slå. Deras hot skulle nog snarare kunna vara Spanien. Alcaraz trolig tvåa i Spanien framför Bautista. Öppen match mellan honom och Rublev eller Khachanov och sen har spanjorerna en stark dubbel med Granollers/Lopez som är favorit mot ryssarnas förmodade uppställning med Khachanov/Rublev. De har förresten Karatsev att rotera med också, ryssarna. Helt overkligt lag de har.

USA är rätt betrodda. De saknar en vettig etta, det är väl lite problemet för dem. De har Isner, Opelka och Tiafoe som alternativ i singelspelet. Jag antar att Tiafoe med sin form kommer spela en del, så då kan de välja om Isner eller Opelka ska vara etta, eller om de så vill förstås, Isner etta och Opelka tvåa. Ett av slutspelets bästa dubbelpar har de i Ram/Sock även om de inte spelat med varandra tidigare. Mot de främsta nationeran dock, frågan är vilken singelmatch de ska vinna.

Trist att Italien inte fick med sig Berrettini. Så hade de absolut utmanat om titeln. Nu måste de knuffa upp Sinner som etta och sätta in Sonego som tvåa, det blir inte samma sak direkt. Fognini också med i truppen men mer troligt att han får spela dubbel med Bolelli. Det saknas nog lite grann för italienarna.

Ingen Murray i Storbritannien tyvärr. Han hade kunnat hoppa in i laget men valde att inte göra det. Norrie och Evans på singlarna, det är ju bra, men håller inte mot de bästa. Mycket starkt dubbelpar i Salisbury/Skupski men det räcker ju tyvärr inte.

Ungefär där dras väl gränsen för vilka länder som kan tänkas vara aktuella för att ha något med turneringen att göra. Varför inte Frankrike då? Vad har hänt med Frankrike? Ja, Monfils är inte med, de börjar bli väldigt, väldigt gamla allihopa och deras etta kommer nu heta Rinderknech. Det var bättre förr så att säga. Slutspelsvinnarna Herbert/Mahut är med men det räcker ju inte när de knappast kommer kunna skrälla på någon av singlarna mot en stark motståndare. Gällande Kroatien och Tyskland så förstår ni kanske när ni ser oddsen att de är skadeskjutna. Kroatien hade kunnat vara lite halvt att räkna med om Coric hade gjort nån slags mirakelcomeback här och spelat tvåa bakom Cilic men så blev det inte och de har nu ingen tvåa överhuvudtaget. Världens bästa dubbelpar i Mektic/Pavic men Cilic vinner inga singlar som etta och som sagt, ingen tvåa. I Tyskland är Zverev inte med och då blir det ju inget kul.

Då var vi redo va? Placera era spel här på Bethard om ni vill ha lite spänning och har några kronor som ni har råd att förlora. I övrigt, snart Sverige-Kanada, det blir kul.