Inför Sverige-Kazakstan

Då var vi framme vid den här matchen. Lite som förväntat. Jag trodde kanske inte det skulle gå så pass enkelt mot Kanada men har man bara en spelare som allt hänger på, då funkar det ju inte riktigt om den spelaren är helt värdelös. Pospisil har vunnit två matcher i en enda turnering i år och han har nog helt enkelt tappat det lite grann. Han hade i alla fall inte ett enda rätt och det gav Sverige två delsegrar. I den sista matchen, eller första var det, får man väl ställa sig frågan vad Kanada höll på med där. De har en grusspelare i truppen, som dessutom är truppens sämsta spelare. Varför man valde honom för att spela andrasingel, det vet man inte riktigt. Det var svajigt för Elias Ymer där inledningsvis i alla fall, men klasskillnaden var för stor.

Nu blir det tuffare, men jag tror på bra chans mot Kazakstan. 2,80 på Sverige här på Bethard. Klart spelvärt skulle jag säga.

Först ut är andrasingeln och det är en fördel för Sverige att den spelas först. Det ska nämligen vara matchen för oss att luta oss mot i den här lagmatchen. Elias Ymer kommer möta antingen Kukushkin eller Popko och jag tror han slår båda två. Det var som sagt svajigt i början mot Diez häromdagen men överlag tycker jag att han såg bra ut och motståndet här skrämmer inte. Kukushkin har kvalat in i några turneringar i år men han har inte vunnit två matcher i en huvudturnering. Bara snart 34 år gammal men han känns just gammal. Jag tror inte det finns så mycket kvar i honom. De kan välja Popko istället men han är mycket bättre på grus och en i grunden sämre spelare än Elias Ymer. Kort sagt, vi ska vinna andrasingeln.

Sen blir det bökigare, men möjligheterna finns ändå där.

Man vet ju aldrig med Bublik. Han är en sån spelare som skulle kunna bestämma sig för att stå över singelspelet i en sån här match, så konstig är han. Men man får räkna med att han spelar och då är det givetvis en tuff uppgift för Mikael Ymer. Man ska dock veta att om man ska möta en spelare som är rankad så högt som Bublik är, 36:a i världen, då finns det nog få spelare jag hade valt före Bublik. Han är otroligt oberäknelig, extremt vek. Han kan falla ihop av att någon blåser på honom och därmed tacksamt att som en sämre spelare möta honom. Dessutom tycker jag spelstilarna känns intressant. Bublik borde trivas ganska dåligt mot Ymers tråkiga nötande. Han skulle mycket väl kunna bli rastlös och börja slå bort sig. Bublik ska vara mycket bättre, men olika faktorer gör att jag ändå tycker vi har en skrällchans i förstasingeln.

Troligt ändå med en avgörande dubbel. Det blir Göransson/Lindstedt för Sverige. De fick inget motstånd i första matchen men de såg ändå bra ut. Kazakerna kommer spela med Golubev och antingen Bublik eller Nedovyesov. Lite bättre på grus, Golubev, så även om han är matchens bästa spelare, och kanske kompletteras av Bublik som är rätt okej i dubbel han också, så tycker jag svenskarna ska ha en god chans. Kazapstan favoriter i den här matchen dock.

Något sånt. Matchen börjar klockan 10 och den här ska vi så klart titta på.