Nu kör vi igen!

Det känns osannolikt på något vis. Uppehållet hann börja. Man hann börja bli rätt sugen. Och plötsligt så är det liksom igång igen. Det är i och för sig ett till uppehåll på nästan två veckor kvar efter det här, men jag tycker ändå att det här är en tydlig start på säsongen 2022. Brukar ju spelas mellan jul och nyår den här uppvisningen i Abu Dhabi. Så brukar den ännu mer tydligt tillhöra nästa säsong, men nu har man lagt den 16-18 december istället och varför inte. Efter att ha sett det här så ska vi nog orka några dagar till utan tennis.

Det har blivit ommöbleringar. Thiem kommer inte till start. Han känner sig inte redo. Om man ska oroa sig över det eller inte, lite oklart kanske men han säger att han hoppas vara tillbaka till ATP Cup som börjar dagen efter nyår. Så det kan väl inte vara särskilt illa.

Därför spelas dessa kvartsfinaler under torsdagen.

13:00 Shapovalov-Fritz

Vinnaren här ska ta sig an Rublev på fredag. Spännande säsong för Shapovalov den som kommer. Under 2021 tog han faktiskt ett steg bakåt rankingmässigt, kanske inte helt normalt i hans ålder. Även om man också ska säga att det kanske inte var osannolikt eftersom han blev topp-10 långt innan han egentligen var så bra spelstyrkemässigt. Och Fritz givetvis, hans avslutning av säsongen 2021 var smått overkligt. I min värld är det total klasskillnad mellan dem, men det skiljer faktiskt bara några enstaka platser på rankingen. Upp till Shapovalov hur det ska sluta givetvis. Spelar han bra har inte Fritz någonting att komma med.

15:00 Evans-Murray

Evans kommer in som ersättare istället för Thiem och varför inte. Undrar hur status är på de här två nu för tiden egentligen. De har pendlat mellan att vara kompisar och att kasta rejält med skit på varandra. Jag tror att deras förhållande är nere i en ganska djup dal just nu. Lite prestige kanske, inte vanligt när det gäller uppvisningsmatcher som det här är men jag gissar att båda två är rejält vinstsugna här. Inga inbördes möten heller. De spelar alltså sin första match mot varandra när Evans hunnit fylla 30 för längesen och Murray hunnit lägga av en gång redan. En godbit skulle jag säga. Borde kunna bli rätt kul spelmässigt också. Murray har uttalat sig väldigt positivt inför sin säsong har jag sett senaste dagarna och varför inte. Jag tror verkligen på honom inför kommande säsong. Han får vara med från början och var kan han landa? Topp-20? Inte alls omöjligt. Vinnaren här möter Nadal på fredag.