Säsongsspel inför 2022

Det här tycker jag alltid är kul, oavsett om man vill spela eller inte verkligen. Om man vill spela och är beredd att låsa pengarna i ett år, då är nog såna här spel vara bland de bästa man kan hitta. Om man inte vill spela är det ju alltid vansinnigt intressant att se vad andra tror kommer hända framöver.

Alla odds finns förstås här på Bethard.

Ska vi börja med min förväntade topp-10 vid årets slut kanske? Då den har ganska mycket att göra med många av oddsen här.

  1. Medvedev
  2. Djokovic
  3. Zverev
  4. Thiem
  5. Nadal
  6. Tsitsipas
  7. Sinner
  8. Rublev
  9. Berrettini
  10. Ruud

Det som ska sägas där är att nio av tio platser, där var det ganska så enkelt. De där nio ligger före de andra och de måste liksom falla ur ramen för att inte bli topp-10. Och så är det den sista platsen, där kan man hugga nästan vem som helst. Ruud, Hurkacz, Felix, Norrie, Schwartzman, Shapovalov, Alcaraz, kanske till och med Wawrinka, vem vet. Del Potro? Nja, då börjar det spåra ur. Hur som helst, den platsen var väldigt svår att placera in vilket också är viktigt att veta när man ska spåna kring odds.

Jag håller Rublev som åtta. Han står i 1,40 på att klara sig innanför de nio bästa. Ska man spela något där är det väl över.

Berrettini lite liknande. Jag har honom som nia, men han är nära Rublev på åttondeplatsen. Det som ska sägas där är väl att det är sjukt trångt uppåt, så även om det kan vara lockande att tänka att Berrettini kan tränga sig förbi Rublev, det är en plats det handlar om. Så inget superodds ändå tror jag.

För att Ruud ska bli topp-8 kommer det krävas skador. Skador som absolut inte är otroliga, men ska man spela något där, inget snack om att man ska ta över. Han kan mycket väl sluta säsongen rankad 15 eller nåt sånt om han inte har samma flyt som i år.

Jag skulle inte vara sådär säker på att Sinner slutar topp-8 kan jag säga. Jag tycker jag räknat optimistiskt när jag satt honom som sjua. Man skulle lika gärna kunnat sätta honom nia eller tia. Eller till och med utanför topp-10 egentligen. Ser man på hela säsongen som var så var han knappast en av de tio bästa spelmässigt. Sen är han i en ålder där han ska bli bättre, men det känns inte självklart. Klart spelbart på över där.

Lite liknande med Alcaraz. Gigantisk kapacitet. För honom finns det liksom inget stopp. Om allt klaffar så är han liksom topp-5 vid nästa års slut. Men det är ganska trångt däruppe ändå och sådär vansinnigt säker på att allt händer redan nästa säsong är jag ändå inte.

Här spelen som fick mig att börja skriva texten. Ja, Felix kan klämma sig in på den sista topp-10-platsen, men då är det med enorm darr på ribban. Jag tycker inte han har kapacitet att ta sig högre upp än så utan skador. Och att han ska vinna en kamp med närmare tio andra till ett sånt här odds, nja. Oddset på över, att han inte slutar topp-10, är i min värld jättebra.

Samma sak på Hurkacz. Jag tror inte han blir topp-10. Det skulle inte förvåna mig om han inte ens skulle vara nära. Jag tror han landar runt 15 på rankingen. 1,57 på över är bra där.

Mycket över. Många spelare som inte ska bli topp-10. Vi avslutar väl med en idé om en spelare som kanske kan bli topp-10 då. Shapovalovs kapacitet är högre än både Felix och Hurkacz. Får han det att stämma kan han mycket väl vara där vid nästa års slut. hans kapacitet gör också att han faktiskt har kapacitet att ta sig ännu lite högre upp, så om allt stämmer finns det lite chans att han kan tänkas klara det med marginal dessutom. 3 gånger pengarna där, det är rätt spännande det tycker jag.

 

 

 

Bästa amerikan blir ju inte Fritz i alla fall. Eller ja, han är det ju nu så omöjligt är det förstås inte men i min värld överpresterade han under andra halvan av säsongen 2021. Isner spelar väl för lite numera känns det som och tveksamt om han ens är bäst av amerikanerna. Brooksby kommer fortsätta förbättra sig. Korda kan inte vara nöjd med säsongen som var, men han är nog den som egentligen borde bli bäst av amerikanerna. Jag tar nog Korda med de där oddsen. Eller så kör man både honom och Brooksby. Då tror jag det är väldigt troligt att man har vinnaren.