Thiem borta – Djokovic?

Kommer den stora flocken återbud nu snart kanske? Jag tror i och för sig att det kan dröja någon vecka innan det riktigt smäller till men smälla till, det kommer det att göra i alla fall.

Än så länge då? Vilka deltar inte i Australian Open?

Räknas Del Potro förresten? Han börjar andas om comeback. Men det är planerat för februari, om det nu blir av.

Thiem kommer inte. Det släppte han häromdagen. Han känner sig helt enkelt inte redo, men han känner sig redo för att spela på grus i slutet på januari. Lite märkligt kanske, men det sorteras väl helt enkelt in under att jag tror att ganska många är rätt osugna på att åka till Australien den här gången. En stor spelare borta alltså.

Federer kommer inte delta i rullstolsklassen dit han fått ett wildcard. Nej, det vet jag faktiskt inte om han fått, men han står i alla fall registrerad som att han inte kommer delta. Kanske inget revolutionerande med det riktigt. Han har väl i princip redan sagt att han inte spelar tennis under 2022. I alla fall känns det så.

Raonic kommer inte. Det var längesen han spelade tennis, hörni. Hänt en del bra saker för kanadensisk tennis sen han försvann dock. De behöver inte honom längre riktigt.

Wawrinka, nej. Kommer han komma tillbaka? Känns väl rätt tveksamt.

Och så kommer inte Pella. Frågan är vem som kommer sakna honom.

Det är de som kastat in handduken. Djokovic finns alltså fortfarande kvar. Det var någon i vår kära facebookgrupp igår som sa att någon person nära honom bekräftat att han deltar. Han verkar vara den enda personen som har den infon då det inte går att hitta någon annanstans, plus att samma person verkar vara rätt aktiv antivaxare. Man litar kanske inte riktigt på såna personer, men jag tänkte ändå återge det. När det gäller Djokovic är senaste budet att han inte deltar i ATP cup. Helt utan anledning. Han har fortfarande inte berättat om han är vaccinerad eller inte och han har inte sagt något om Australian Open. Vad tror jag då? Jag tror nej. Jag tror inte han är vaccinerad och jag tror därmed så klart inte han kommer eftersom han då inte får det, men jag kan ju säga att jag är väldigt långt ifrån säker så fortsättning följer där.