ATP cup en pannkaka redan på förhand

Ja, vad hände egentligen? Bara en sådan sak som att Österrike åkte ut. Eller kanske snarare att de inte fick ihop lag i och för sig. Thiem kommer ju inte till Australien alls och när Novak också drog sig ur fick de väl inte ihop spelare som kunde spela kanske. Då kom Frankrike, som givetvis skulle varit med från början, in. Bra jobbat där att få in ett lag med både singelspelare och dubbelspelare på uppstuds. Humbert, Rinderknech, Roger-Vasselin och Martin spelar för Frankrike. Inte alls ofarligt.

Flera förändringar då?

Ingen Djokovic alltså. Det klarnar mer och mer kring honom tycker jag. Situationen är att han inte är vaccinerad, vilket är helt sjukt så klart och det kommer nog i värsta fall kunna påverka en betydande del av resten av hans karriär. Jag är inte särskilt övertygad om att det kommer vara så lätt att resa överhuvudtaget som ovaccinerad framöver. Det han hoppas på är att få ett medicinskt undantag från de styrande i den region där Australian Open arrangeras. Det går att få såna undantag. Typ om man har någon åkomma som gör att man inte kan vaccinera sig. Några sådana åkommor har inte Djokovic, så kan kommer därmed inte få komma in i Australien. Jag har jättesvårt att se att han kommer delta i Australian Open. Enda möjligheten är väl att han panikvaccinerar sig de närmaste dagarna och att han sen kan få något slags undantag även fast han inte hunnit få två doser i tid för turneringen men även det känns helt osannolikt. Inte minst för att de allra mest militanta antivaxarna, hur många av dem har ändrat sig? Jag har aldrig hört om någon. Förutom de som hunnit få sjukdomen och hållit på att dö av den för att de varit ovaccinerade. Då har de en rackarns tendens att ändra sig efteråt. Märkligt det där.

Korsdrag i ryssarnas trupp. Rublev, Karatsev och Donskoy har droppat av. Kvar är Medvedev och ingenting med. Safiullin kommer få spela singel och in som reserv har Karlovskiy kommit. Han är inte så bra. Ryssland från den givna vinnaren till helt chanslösa alltså.

Serberna kommer istället med Lajovic, Krajinovic och två medelmåttiga dubbelspelare. Inte att räkna med.

Chile kommer till start med blott tre spelare. Tänk er ett lag i fotbolls-VM utan avbytare, typ. Det blir ju lite pajaseri över det hela. Garin, Tabilo och Barrios är det som fins på plats.

Tre länder som fått ihop fullt lag är Grekland, Georgien och Norge. Varför är det värt att skriva då? För att de tre reserverna i Norge, undrar om det är tennisspelare… Samma sak i Georgien. Vi pratar om amatörer. Grekernas reserver är ingen höjdare heller så att säga. det här systemet där länder kvalificerar sig enbart baserat på deras högst rankade spelare. Jag vet inte om det känns så välfungerande ändå.

Australien kommer med tre dubbelspelare och två singelspelare. Intressant uppdelning där.

USA har också fått ett avhopp. Krajicek deltar inte. Nog egentligen ett plus för dem då de måste använda någon av singelspelarna i dubbelspelet.

Efter allt detta stök. Lite upplägg att hitta något riktigt spelvärt på vilka som ska vinna kanske?

Österrike vinner nog inte, eftersom de inte är med.

I min värld är det helt otroligt att Spanien är så betrodda som de är jämfört med Italien och Tyskland. Det ska väldigt, väldigt mycket till för att någon annan en Italien eller Tyskland ska vinna skulle jag säga. Italien har Berrettini och Sinner, Tyskland har Zverev. Troligen 1-1 i singelspelet mellan dem alltså och sen har tyskarna ett lite starkare dubbelpar. Sen är kanske italienarnas seger i andrasingeln lite säkrare än Zverevs seger i förstasingeln men tittar man på det troliga utfallet i en match mellan dem så är det 2-1 till Tyskland och det gör dem till min favorit till att vinna. Spanien har Bautista och Carreno Busta, troligen 1-1 på singlarna mot Tyskland alltså, 0-2 mot Italien dock. Men spanjorernas dubbel är rätt svag. De har egentligen ingenting som skrämmer där så de förlorar på den om de möter Tyskland och mot Italien har de som sagt redan förlorat efter singelspelet.

Någon annan som kan ha chans?

Nej, då måste det hända något väldigt konstigt.

Spela Tyskland tycker jag, om ni ska spela.

I övrigt är det väl någorlunda ordning och reda i lagen inför turneringen men stökigt, det kan man lugnt kalla det. Vi får se om det blir lite mer ordning när det vankas Australian Open men tveksamt skulle jag säga. Det kommer komma fler avhopp.

MEN.

Nadal är på plats.