Första lottningarna ute

Årets första lottningar, mina vänner.

En turnering startar kommande natt. Den i Adelaide. Och där ser det ut så här.

Lite halvdammig nivå på fältet här. Det är en timmes flygresa någonting mellan Adelaide och Melbourne där alla spelare nog helst vill befinna sig nästa vecka. Man kan förstå att de flesta av de bästa helst väljer att vara på plats i Melbourne där veckans andra turnering spelas redan nu.

Monfils, var står han? Spännande att en spelare som knappt kunnat spela på över ett år är rankad 21:a i världen. Undrar när man ska justera haveriet till världsranking som man just nu använder sig av. Khachanov också han en spelare som verkligen behöver hamna på rätt köl igen. Inte bra att ta stora kliv bakåt när man är i 25-årsåldern som han gjort senaste året.

Kokkinakis gör en intressant start. Precis som Kyrgios spelar han bara hemma i Australien nu för tiden. Skillnaden mot Kyrgios är väl kanske att Kokkinakis faktiskt verkar vilja spela tennis på riktigt men att han är så mycket skadad att…kan ni komma på någon mer skadedrabbad spelare? Jag kan nog inte göra det faktiskt. Kokkinakis är 25 år gammal, född 96 som Khachanov, som Medvedev, som Ymer, alla de där. Hade han kunnat bli bäst av dem alla? Kanske inte, men jag minns för ett gäng år sen då jag tyckte att Kokkinakis hade en bra chans att bli den bättre av honom och Kyrgios. Nu gick det lite snett för båda två kanske men Kyrgios har ju i alla fall hunnit tjäna pengar. 90 miljoner inspelade för honom och han kan väl addera lite sponsorpengar också kanske. Kokkinakis står på 15 miljoner inspelade, aningen mer än Mikael Ymer, och ännu lite mer än Elias Ymer som jämförelse. Det är nog bara Mikael Ymer som skryter om att spela in de pengarna. Undrar om han missat att man betalar skatt på pengar man tjänar.

Oavsett vilket, Kokkinakis. Mycket bra spelare. Hoppas han någon gång får kroppen att hålla ihop. Då är han topp-50 i ett nafs och jag tror att han snabbt skulle kunna bli mer än så. Men tufft så klart när man aldrig spelar. Intressant att se honom oavsett vilket.

Mikael Ymer är här också. Elias Ymer var anmäld till flera kval men verkar stå över säsongens första spelvecka. Annorlunda. Han hade exempelvis kommit in i kvalet till den här turneringen om än med nöd och näppe. På tal om nöd och näppe. Flyt för Mikael Ymer som kom in som sista spelare här. Bonzi som var förra säsongens bästa challengerspelare tillsammans med Griekspoor. Tufft, tror jag. Bonzi är nog en lite bättre spelare än Ymer och han har offensiven för att komma igenom Ymer men på atp-touren är det alltid tufft, och Bonzi är en av de bättre lottningarna Ymer kunde få den här gången. Sen Kwon som första möjliga seedade spelare, det är en jättechans det.

Här har vi turneringen i Melbourne. Faktiskt den enda den här gången. Vi minns förra året då det väl till och med spelades två turneringar i Melbourne samma vecka. Nästa vecka spelas det något märkligt nog inte i Melbourne, jag antar att man behöver lägga fokus på att genomföra kvalet till Australian Open. Nästa vecka spelas det i Adelaide igen samt i Sydney där ATP cup spelas den här veckan.

Nadal är på plats i Melbourne sen ett par dagar och han verkar planera att spela den här turneringen. Han har faktiskt till och med skrivit in sig till dubbeln tillsammans med Munar.

Annars är det väl lite halvtunt här också egentligen. Nästan alla bra spelare deltar ju i ATP cup så då blir det inte mycket över.

Kyrgios värd att hålla koll på förstås. Hur är det med Goffin nu för tiden? Det vet man inte.

Murray så klart också. Inga seedningar för honom än på länge. Hans match mot Dimitrov i andra omgången vill man ju se.

det var väl det. Vi följer givetvis detta och följer upp här på bloggen under veckans gång.