Hela havet stormar i ATP cup

Annorlunda, kan man väl kalla inledningen av ATP cup. Det är väl ingen hemlighet direkt att stökiga resultat ofta innebär låg nivå på en turnering. Att de bra spelarna som är med kanske bryr sig relativt måttligt och/eller inte är riktigt optimalt förberedda för det hela.

Eller vad säger ni om det här? Medvedev torsk mot Humbert.

Otroligt fin match av Humbert som har jättemycket kapacitet i sig. Det är precis den spelstilen som kan vara lite problem för Medvedev. Mot svagare motstånd vill han sällan driva på alltför mycket utan ser hellre att motståndaren slår bort sig. När man har en så skarp offensiv som Humbert har, då kan sånt här hända. Även om det så klart inte hade hänt i en annan, större turnering än det här.

Otroligt nog lyckades Frankrike med konststycket att ändå förlora lagmatchen. Rinderknech var totalt överlägsen Safiullin, men lyckades strula till det efter att ha haft matchbollar. Och sen dubbeln, Medvedev, han kan inte spela dubbel. Men han och Safiullin slog Martin och Roger-Vasselin, två av världens bättre dubbelspelare. Konstigt. Medvedev har efter matchen förresten sagt att vinsten i lagmatchen tillhör hans skönaste segrar någonsin. Jösses…

Tyskland faller mot Storbritannien efter ett helt huvudlöst beslut att spela Zverev i dubbeln. Krawietz och Puetz hade löst dubbeln, men det blir oberäkneligt när man sätter in en singelspelare. Evans slog Struff hur enkelt som helst. Struff är rejält nere i skiten känns det som. Zverev slog Norrie enkelt men det räcker alltså inte. Evans/Murray är bara ett gem ifrån att stänga ner dubbelmatchen mot Krawietz och Zverev.

Även Italien går på pumpen. Berrettini gjorde en väldigt slät figur mot De Minaur. Sägas bör dock att De Minaur idag såg ritkigt bra ut igen, något han inte gjort på snart ett år. Vi får väl se om det är spel på hemmaplan eller om han hittat något igen. Men svagt av Berrettini. Som just nu spelar dubbel, men han och Bolelli går mot torsk mot Peers/Saville. Italien också illa ute alltså.

USA krossade Kanada, 3-0. Kanada får aldrig till det i lagsammanhang. Felix, som är chef över det här laget, de verkar inte ha någon ledare på plats, hade kontroll på Fritz men förlorade. Shapovalov ville inte spela singel så Isner krossade Schnur. Sen spelade Shapovalov dubbel men där var han och Felix inte ens nära mot Fritz/Isner. USA är bättre än Kanada när det kommer till lagspel i tennis.

Det var speldagens matcher det. Bara skrällar. Som sagt, det indikerar inte alltid att nivån är hög. Toppspelarna har inte riktigt börjat varva upp ännu.