Grekeran över?

Jag fick en väldigt relevant fråga från en god vän tidigare idag. Efter Tsitsipas match mot Schartzman i förmiddags kom frågan. Är grekeran över nu?

Är den det?

Man ska vara lite försiktig med att dränka någon efter dennes första match för säsongen och det i en turnering som andas mycket ploj och lite riktig turnering.

Men jag måste ju samtidigt säga som jag känner. Jag har skrivit samma sak i ett par år nu. Tsitsipas borde egentligen inte riktigt räcka till spelmässigt mot starkt motstånd. Han är väldigt bra när det blir jämnt. Det ska ge honom många vinster. Men han borde också rimligen bli avslöjad ganska ofta. För jag tycker verkligen inte att han är så mycket bättre än spelarna som är 10-15 i världen någonting spelmässigt.

I morse mot Svarre blev han utan tvekan avslöjad i alla fall. Svarre var helt överlägsen även om siffrorna kanske antyder annat. Svarre verkar ha prickat formen, då är han extremt farlig. Väldigt få behöver skämmas över att förlora mot honom.

Men, Tsitsipas avslutade 2021 sömnigt. Han börjar 2022 sömnigt. Åtminstone jag tycker det finns frågetecken för hur han egentligen står sig mot de bästa numera. Är han nära Medvedev och Zverev i spelstyrka exempelvis? Jag skulle nog svara nej på den frågan.