Intressanta resultat från natten

Det spelas många, många tennismatcher på nätterna just nu. De allra flesta på tider som gör att vi inte kan se dem.

Därmed känns det ibland som det här kan vara en god idé. Att vi tittar igenom resultaten, jag kommenterar det som är lite anmärkningsvärt, och så får vi helt enkelt lite bättre koll på det hela.

ATP cup

Kanada slog Storbritannien vilket överraskar mig. Ännu mer överraskande hur det gick till. Felix slog Norrie relativt enkelt i förstasingeln. Man har ju börjat ha rätt höga förväntningar på Norrie men idag såg han rätt beskedlig ut. Evans krossade Shapovalov. Det var en uppvisning i varför Shapovalov inte är en toppspelare den matchen. Det finns liksom inget stopp när han är dålig. Han har inga spärrar. Han sänker inte svårighetsgraden ens en procent utan fortsätter chansa och det blir totalt värdelöst. Sen även skräll i dubbeln. Murray/Salisbury, två av världens bästa dubbelspelare, fick stryk i raka set av Felix och Shapovalov. Kan mycket väl varit skillnaden mellan avancemang och inte avancemang det där för britterna.

Tyskland slog USA med 2-1, ett väntat resultat. Mindre väntat kanske att Isner torskade mot Struff men att amerikanerna vann dubbeln överlägset. Intressant spaning från ATP cup förresten att dubbelspecialisterna haft det extremt tufft. Kanske att de som är vana vid att matcha så sjukt mycket missgynnas lite av att bli inkastade i viktiga matcher från ingenstans såhär. Trots den här förlusten sitter USA väldigt bra till för avancemang. Alla i den här gruppen har vunnit en match men USA har 4-2 i matchkvot, Kanada 2-4 och Storbritannien och Tyskland 3-3. USA väldigt bra setkvot också så om de står Storbritannien så är de vidare. Men gör de det? Väldigt tveksamt. Kanada är enda lag som inte kan vinna gruppen inför sista rundan.

Italiensk kross av Frankrike, 3-0 vilket öppnar upp det för italienarna men otroligt nog är det inte ens säkert att det räcker för dem att slå Ryssland i sista matchen.

Ryssland har nämligen kopplat ett grepp om gruppen, det är nästan omöjligt att förstå. Safiullin har kommit tillbaka från stora underlägen mot både Rinderknech och Duckworth vilket gjort att han vunnit båda sina matcher, plus att han och Medvedev vunnit båda dubblarna. Den enda ryssen som torskat en match hittills är alltså Medvedev som föll mot Humbert. Just den matchen gör att gruppen faktiskt fortfarande är öppen. Ryssland-Italien i sista omgången blir avgörande. Ryssland lär dock klara det. Om Medvedev bara slår Berrettini men Italien vinner med 2-1 landar båda på två vinster och 6-3 i matchkvot. Det ser verkligen ut som att Ryssland i så fall vinner på setkvot. Men, som alltid i lagsammanhang. Det finns ett men. Om Frankrike vinner matchen mot Australien, båda är avsågade från gruppsegern, så borde väl Italien gå vidare på inbördes möten när det bara är de och ryssarna som hamnar på två segrar i så fall. Stökigt.

De andra grupperna avgörs kommande natt. Argentina och Polen spelar en avgörande match om gruppsegern. Spanien borde redan vara gruppvinnare av sin grupp.

Adelaide

Mikael Ymer vidare, 2-0 mot Bonzi. Riktigt bra. Sidobana så jag såg inget men bra gjort. Känns det inte som att Ymer ofta är som bäst på sidobanor? Jag tycker det. Möter nu Kwon i andra rundan. Inta favorit, men grym chans att nå en kvart.

Annars egentligen ingenting från Adelaide. Kokkinakis började året med vinst mot Millman men det försäntade jag mig. Rune förlorade mot Moutet, det förväntade jag mig inte men man kanske inte ska förvänta sig allt på en gång av honom.

Melbourne

Vad händer Andy?

Det andades ju inte topp-10 det där, så mycket kan man väl säga. Riktigt, riktigt dåligt.

I dubbeln gjorde Nadal sin första match. Han och Munar slog Baez/Etcheverry. Helt ointressant, men han skadade sig i alla fall inte. Det är ju bra.