Bombsäker Ymerinsats och kvartsfinal

Mycket säkrare än sådär blir det inte va?

6-3 6-2. Siffrorna direkt lögnaktiva. Kwon var aldrig ens i närheten av att hota. Han hamnade där så många hamnar mot Ymer, i ett spel som det är ruskigt svårt att slå Ymer i. Lite stökig match på grund av regn, sånt brukar Ymer klara väldigt bra. Kwon klarade det inte bra överhuvudtaget.

Det fascinerar mig fortfarande att så många är så oförberedda mot Ymer. Förklaringen kanske ligger i att det finns så många spelare som bara har ett sätt att spela, som inte ens bryr sig om vem de möter. Kwon är nog en sån. Han står och bollar, han bollar diagonalt, och han gör det i högt tempo. Men han vill inte göra något annat. Hans backhand är rätt bra och därför hamnar han gärna i backhanddueller. Inte så bra mot Ymer.

Kwon märkte aldrig hur hans motståndare spelar, vilka svagheter denne har, och Ymer kunde vinna matchen innan det ens blev bökigt.

Sen ska man också se det från Ymers håll. När motståndaren kommer oförberedd mot honom. Då är han verkligen fruktansvärt bra. I den här matchen till exempel. Kwon är en säker spelare som inte missar mycket när han inte är pressad men idag var det ändå han som missade hela tiden. För när man pressar Ymer på hans backhansida, då missar han absolut ingenting. Det är som att han bli säkrare ju mer man pressar honom.

Nu Tiafoe eller Kokkinakis i kvarten. Det är ju också en fin chans. Han är inte favorit, jag tror inte de kommer sänka sig själva på samma sätt som Kwon gjorde idag, vem av dem det nu blir, men oavsett vilket, jättefin chans. I en eventuell semi Monfils eller Paul som värst. Det finns öppningar ändå när man börjar komma upp på den nivå Ymer nu är.