Söndagsblogg

Man måste inte alltid bestämma sig för vad man ska skriva om. Det är ju ärligt talat det som alltid varit lite av min grej. Att jag sätter mig och skriver något, och så får man se var det landar.

Idag har jag några ämnen jag vill ta upp.

Djokovic. Nu håller det på att rämna för honom. Ända sedan detta började har jag tänkt att det är en bluff han försöker sig på. Alla vet att han inte har någon åkomma som gör att han inte ska vaccinera sig. Under helgen kom det fram att det handlar om att han hade bekräftad corona i mitten på december och att han därför anser sig vara motsvarande vaccinerad. Idioterna skriker att ”wööööö hahahaha då kan han ju aldrig smitta någon, han har ju antikroppar!!!! wöööö!”. Ungefär så går tongångarna bland de som tillhör den mörka sidan vaccinvägrare som trots sin extrema minoritet kommer fortsätta förstöra för majoriteten i Sverige, och världen, tills det oundvikliga händer. Att man helt enkelt gör det de ber om. Tar ifrån dem alla rättigheter att göra någonting överhuvudtaget där de riskerar att träffa oss andra. Precis som de själva beskriver det. ”Snart är vi andra klassens medborgare”. Det är ni redan. Vi andra hatar er. I alla fall. Mig veterligen har inte Australien något sådant undantag, att man tillåts komma runt kravet på att vara vaccinerad för att få resa in och det är förstås rimligt. Djokovic har haft corona två gånger redan. Som han lever kan han nog få det när som helst igen med de olika varianter som finns. Kort sagt, han är inte en person man vill ha någonstans och därför är det väl rätt rimligt att hålla på kravet att han borde vara vaccinerad som alla andra.

Men som sagt. Nu håller det på att rämna på riktigt. Personligen kan jag bara säga att jag tror att allt är bluff. Jag tror inte han hade corona i december. Jag tror att han fick någon att ge honom ett bekräftat, positivt sätt så att han skulle kunna försöka ta just den här möjligheten några veckor senare. För, dagen efter han fick sitt bekräftade positiva test finns det bilder på honom. Han delade bland annat ut priser till tennisspelande ungdomar i Belgrad. En sak är väl om han inte var särskilt sjuk. Det är fullt rimligt. Som jag skrivit tidigare. Djokovic är nog en av de mer friska personerna i världen rent fysiskt. Precis lite frisk som han är fysiskt, lika sjuk verkar han vara psykiskt. Men att han går omkring och aktivt smittar andra. Som sagt. Han är nog mycket sjukare psykiskt än vad vi tidigare trott.

Om de ändrar sig och släpper in honom i Australien begår de ett extremt stort misstag, ett misstag jag inte kan tänka mig att de gör. Det avgörs i alla fall under kommande natt svensk tid.

Djokovic har aldrig varit en omtyckt tennisspelare. För min, och säkert vissa andra, har det dock ändå varit så att man respekterat honom och hållit honom högt som idrottsman. För mig existerar han i princip inte längre. Jag skiter i honom. Han får vinna vad han vill. Han får vara hur bäst han vill. Jag skiter i honom. Han är en liten, liten, patetisk människa.

Det var Djokovic det.

Vi hoppar lite här.

ATP Cup är slut. Jag tycker hela spektaklet sammanfattas bra av videon nedan. När ni ser personerna i klippet, ser det ut som att de firar något på riktigt? Nej, de försöker se ut som att de är glada. Som att det är kaos i omklädningsrummet. Som att det sprutas champagne åt alla möjliga håll och att de precis nått sin karriärs höjdpunkt. De har ju sett att det är såhär man ska göra. Kanske inte. När Felix stängt av kameran satte de sig nog i varsitt hörn och sen var det inte mer med det. ATP cup är ett fabricerat format som ännu inte varit i närheten av att sätta sig. Jag skulle säga att man inte ens lyckats slå ut Davis Cup som den riktiga landslagsturneringen och klarar man inte det, då är det inte bra.

Vi avslutar med kvalet till Australian Open som startar kommande natt. Hur mycket flyt hade Elias Ymer den här gången tro?

Allra längst ner på kvallottningen, den sista delen. Men det spelar förstås ingen roll. Alla delar har samma värde. En spelare ska ta sig in i huvudturneringen.

Och japp, det här gick ju precis lika bra som vanligt lottningsmässigt. Det är många riktigt bra spelare med i kvalet. Ymer drog den lägst seedade spelaren på sin del. 16 delar, Tabilo är den lägst seedade som är högst seedad på sin del så att säga. Ovanpå det Kovalik som är ganska sval rent allmänt numera och dessutom klart bättre på grus.

Övriga spelare på delen. Ja, Sela som egentligen lagt av. Vilella Martinez som är okej på challengertouren. Pellegrino och Lestienne är båda bäst på grus och rätt långt ifrån toppen på challengertouren. Och Mccabe, det vet jag inte ens vem det är.

Hur är så chanserna?

Klar favorit mot Kovalik, men ingen given seger. Det man ska veta med Kovalik är att han är lite av de viktiga matchernas spelare. Han presterar ofta rätt bra i såna här kval exempelvis. Vilella Martinez i andra omgången, klar favorit där också Ymer. Sen bör det bli Tabilo i kvalfinal. En öppen match i så fall.

Goda chanser på två svenskar i huvudturneringen alltså.

Det var det för idag tror jag.