Snaran dras åt med mera

Jag gillade när vi pratade om lite allt möjligt häromdagen. Det är som att vamosrafa gått i barndom lite grann. Eller kanske inte fullt ut, tyvärr får man säga. Så bra som jag var de första åren, så bra kommer jag aldrig bli igen. Man kan tyvärr inte vara så bra som jag var då om någon ska kunna betala för att ha innehållet på sin sida. Så illa är det. Eller bra kanske, det beror väl på hur man ser på det.

Hur som helst. Att inte snöa in på ett ämne i varje inlägg, det tycker jag är bra. Jag gillar att skriva på det sättet. Det blir lite friare, och oftast lite roligare tror jag. Dessutom, allt kommenterande och alla omröstningar inne i vår facebookgrupp, det är liksom i klass med kommentarsfältet på gamla hederliga vamosrafabloggen skulle jag säga. Bara det att jag kastat ut typ 20 pers ur gruppen senaste veckan, det betyder att det blivit riktigt krispigt, knaprigt, och så vidare. Intressant helt enkelt. Man ska komma ihåg att Bethard betalar för det här. Jag är så oerhört tacksam för det. Att jag får lite betalt för den här leken vi leker tillsammans. SÅ även om kommenterandet flyttats till Facebook. Jag tror det ligger i tiden lite grann. Kommentarsfältet på internet lever inte längre riktigt. Men kom alltid ihåg det, och om ni spelar på tennis, eller på andra sporter för den delen. Välj Bethard. Dels för att det då är stor chans att vi får fortsätta vår lilla lek, men ännu mer för er egen skull. Man ska inte spela om man inte vill det, men ska man spela ska man göra det med höga odds. Bethard har högst odds i världen på de största matcherna, oavsett idrott.

Min paradgren. Långa ingresser där absolut ingenting sägs.

Nu ska vi ta och säga något.

Djokovic, nu håller det på att rämna…läs den där meningen med lite hånfull, glad ton. Så förstår ni.

Det börjar rämna, för det kommer bli värre.

Det som än så länge avslöjats är att han ljugit i sina resehandlingar där han angav att han inte rest de senaste 14 dagarna innan ankomst till Australien. Sånt där som alltid försvårar när man ska göra något. Under dessa 14 dagar har han i princip pendlat mellan Serbien och Spanien och när en av världens största idrottsmän pendlar, då lämnas det några spår, kan man säga.

Dessutom, ovanpå den första direkt lögnen. Där har han kastat sin agent under bussen förresten. Det ska ha varit agenten som fyllt i hans papper. Jag tvivlar på att det ens är tillåtet. Det där är nog en personlig handling där man ska intyga grejerna själv, så han gör ett dubbelfel där så att säga. Men ovanpå det så, två dagar efter hans ”positiva” coronatest så har han gjort en intervju. Det här att han delat ut priser till serbiska tennisjuniorer, det som det finns bilder på, har han ännu inte erkänt. Men eftersom det finns en intervju med honom från ett specifikt datum, det är så klart svårt att säga nej till. Han säger att han var medveten om att han var sjuk, att han bar munskydd bortsett från de bilder som togs på honom och att han såhär i eftersom förstås skulle ställt in intervjun. Allt är förstås hundra procent lögn. Han var inte sjuk. Han var som min mamma brukar kalla det ”skolsjuk”. Hittepåsjuk kan man väl också kalla det. Kort sagt, han hade inte corona.

För det börjar rämna där också.

Han har ett positivt coronatest. Från en serbisk klinik. Ni förstår nog att varningsflaggorna viftar redan där. Det lite oturliga för Djokovic är att serberna tydligen förutom den vanliga dokumentationen av sina tester även har en digital stämpel på alla sina test. Denna stämpel stämmer inte överens med Djokovic dokumentation av testet. Tester som är positivt, och som påstås komma från honom, är enligt den digital stämpeln 10 dagar nyare än vad testet som Djokovic har dokumentation på. Oavsett om det var Djokovic eller någon annan som testade positivt så skedde detta alltså 10 dagar senare än vad Djokovic påstår.

Allt sammantaget. Djokovic ljuger om allt. Han har behövt erkänna en del, men jag undrar om han inte till slut kommer behöva erkänna allt. Det spelar ingen roll längre hur det slutar rent juridiskt, om han får spela eller inte. Han är avslöjad och kommer för all framtid ses som en simpel bluffmakare och framför allt en av all idrotts största jubelidioter. Det enda som jag ser som förmildrande är egentligen det faktum att han faktiskt inte varit sjuk. Så när han var ute i samhället så var han ingen smittorisk, eftersom det positiva testet bara är en bluff.

Ganska kul förresten att hans familj sagt att det faktum att han ska få spela Australian Open är hans karriärs största seger. Hm, låt mig säga att det nog slutar i hans karriärs allra främsta motgång, en motgång som är oåterkallelig. Det går aldrig att komma tillbaka från den.

Nu skulle vi inte prata bara om Djokovic, men det blev nästan så ändå.

Elias Ymer är i kvalfinal i Australian Open. Supertiebreak i avgörande set, 10-0 i det tiebreaket. Inte varje dag det händer men Vilella Martinez som han mötte är också en av de spelare jag sett som kan bli allra mest arg. När han blir arg då blir han…jättearg. Man kan väl gissa att han inte riktigt kunde göra sig själv rättvisa.

Kvalfinal för Ymer natten mellan torsdag och fredag. Tyvärr är det favoriten på delen Tabilo som tagit sig dit och med tanke på att Ymer spelade så pass jämnt mot Vilella Martinez blir nog Tabilo tyvärr favorit i den matchen.