Huvudpersonernas AO-lottningar

Jag tycker ju egentligen det känns som det är lite för långt kvar till Australian Open för att man ska börja prata om lottningen men den kom idag, och det är trots allt bara några dagar.

Vi går igenom huvudpersonerna, hur det blev för dem.

Djokovic, om han nu kommer till start. Han gör väl det, eller? I så fall fick han i alla fall en fin lottning. Han börjar mot Kecmanovic, enkjelt. Vad hände med Kecmanovic egentligen? Total parkering i utvecklingen och han är egentligen sämre nu än när han var 19. En spelstil som inte ligger i tiden, absolut, men ändå. Han borde lyckats bättre. Sen kvalare eller Paul för Djokovic innan han får Sonego som första seedade motstånd. Väldigt väl förspänt. I åttondelen kan han som värst få Monfils. Eller ja, det blir Monfils. Hans del av lottningen är helt värdelös och han visade ju form förra veckan. Djokovic har 17-0 på Monfils. I kvarten är Djokovic lottad mot Berrettini som har minst sagt dunkel form med sig in till den här turneringen. Hans torsk mot De Minaur i ATP cup, det var inte särskilt bra. Det absolut enda dåliga för Djokovic del lottningsmässigt blev väl att han fick Zverev och inte Tsitsipas på sin halva.

Medvedev är andraseedad, så klart. Han börjar mot Laaksonen, sen Kyrgios som möjlig motståndare i andra rundan men Kyrgios har covid och är knappast tränad. Det är inget att lägga någon vikt vid som motståndare. Humbert, ni minns att han slog Medvedev i ATP cup va? Honom kan Medvedev få i tredje rundan. Det ska inte vara några problem, men den lotten tror jag Medvedev är riktigt missnöjd med ändå. Det är en obehaglig spelstil för honom och han har precis förlorat. Schwartzman som värst i åttondelen, det är okej. I kvarten Rublev som värst, alternativt Felix som också finns där. Medvedev är nog inte särskilt rädd för Rublev. Eftersom Djokovic fick Zverev så har Medvedev förstås Tsitsipas på sin halva.

Zverev, som aldrig misslyckas med att hålla sin seedning, har det behagligt. Jag ser faktiskt inte hur han ska missa kvarten.

Tsitsipas då? Ja, han börjar mot Mikael Ymer. Ska han väl klara kan man tycka. Ska sägas att Tsitsipas känns aningen tveksam formmässigt. Har ingenting att göra med matchen mot Ymer. Den vinner han förstås ändå, men ett osäkert kort ändå inför turneringen, Tsitsipas. Dimitrov i tredje rundan och Bautista i åttondelen, det är matcher som han kan förlora, Tsitsipas. Om det löser sig är Ruud seedad att ta sig till kvarten mot Tsitsipas, men på den delen finns också Sinner som får vara favorit till att gå till kvarten. Lite läge för Sinner faktiskt. Inget som skrämmer fram till kvarten och Ruud där. Kanske blir det nåt slags genombrott där. Murray också på den delen. Sinner-Murray i tredje rundan kan det bli.

Nadal är sjätteseedad, men så klart kul att prata om. Han är på övre halvan, Djokovic halva. Och Nadal, han får det hett om öronen. Om Djokovic fick nästan den perfekta lottningen så fick Nadal i princip sämsta möjliga. Giron i första rundan är helt okej, men Kokkinakis i andra är bökigt. Sen bara fortsätter det med Khachanov i tredje, tufft. Hurkacz i åttondel, mardröm. Hurkacz ska slå Karatsev först dock. Tuff del av lottningen. Sen Zverev i kvarten om han tar sig igenom allt det där och vidare Djokovic i semi och Medvedev i final då. Nadal kommer liksom inte vinna Australian Open med den lottningen, det händer inte.

Ungefär sådär. Kvalfinal om några timmar förresten. Elias Ymer mot Tabil. 2,60 i odds på Ymer här på Bethard. Jag tycker det är fint. Många av er minns nog när Tabilo krossade Ymer i DC-matchen i Stockholm för två år sen men då hade Tabilo en perfekt dag. En vanligt dag tror jag det kan passa Ymer ganska bra och det skiljer inte mycket mellan dem. Matchen startar vid midnatt. Kan ju bli lite kul kanske.