Första dagens godbitar

01:00. Vad är det för jävla tid. Det är ju liksom i princip den sämsta tiden man kan tänka sig. Den går inte. Inte för mig i alla fall. Å andra sidan spelas alltid de riktigt fina matcherna sent under speldagarna och då börjar det bli morgon eller till och med förmiddag för oss.

Vi får se lite hur vi lägger upp det inte turneringen, men vi ska givetvis alltid försnacka speldagarna.

Första omgången i den här turneringen är uppdelad över två dagar. Många matcher alltså. 32 stycken. För många. Men jag tänkte ändå plocka ut det som jag tycker man ska hålla koll på.

Den bästa spelaren som spelar klockan ett svensk tid är Shapovalov. Han möter Djere, han som långt in i karriären hade som intresse att håna sig själv för sitt usla spel på hardcourt. Nu har han faktiskt blivit lite bättre på det senaste åren och Shapovalov var väldigt svajig i ATP cup. Men klasskillnaden ändå total och jag har svårt att se att det ska bli intressant. Två andra matcher man kan kolla på istället klockan ett, som blir mer spännande. Albot-Nishioka, lilleputtar som kommer bjuda på bra spel. Jag tror Nishioka. Den bästa matchen kanske Kwon-Rune. Bra klass på den för att vara första rundan och visst kan det vara lite kul att följa Rune. Alcaraz spelar förresten också klockan ett. Han möter Tabilo som gjorde ett jättefint kval. Alcaraz saknar matchträning så kanske inte helt givet att det blir en transportsträcka.

Omkring klockan tre kommer den första riktigt fina matchen. Berrettini som känts otroligt tveksam i början av säsongen. Jag fastnar vid hans förlust mot De Minaur i ATP cup. Det var inte en superhjältes insats direkt. Nu möter han Nakashima som egentligen alla har jättehöga tankar om. Alla ser honom redan som en topp-50-spelare. Det gör jag också skulle jag säga, och sen är bara frågan hur snabbt han kommer utvecklas. Berrettini är den av toppspelarna som löper störst risk att ryka i första rundan skulle jag säga. Sägas bör dock att spelstilsmässigt borde det passa honom bra att möta Nakashima. Hans helt överlägsna serve gör att han bara behöver stå och hålla emot någorlunda när bollen är i spel. Det ska han klara, väl. Hurkacz och Monfils spelar också ungefär såhär dags. De ska klara sig enkelt.

Klockan fyra eller kanske snarare fem kommer Nadal. Motståndare är Giron och det ska väl vara lite som att skjuta på sittande fågel för Nadal. Han måste vara ordentligt under isen för att bli hotad. Ungefär samtidigt spelar Norrie mot Korda. Riktigt vass match för att vara i första rundan. Korda har varit en besvikelse och skadad senaste halvåret, men kom ihåg att han var glödhet innan. Nu är Norrie favorit, men Korda har fullt nog med kapacitet för att hota om han hittat någon slags form. Kanske lite obehagligt motstånd för Norrie. Korda låter gärna motståndaren bli stressad. Norrie gillar att vara den som stressar motståndaren till att ta chanser. Intressant match taktikmässigt. Vem lurar vem.

Vid sex, sju eller nåt sånt kommer Fognini mot Griekspoor. Bra kvalité, kommer bli bra spel. Kul match. Väldigt öppet på förhand också.

Spelar du? Jag tycker det finns ett rätt kul spel från den första speldagen. Kokkinakis, som börjat säsongen så sjukt bra möter Hanfmann på morgonkvisten, klockan sju eller åtta någonting. Kokkinakis har verkligen visat hur bra han kan vara, men håller hans kropp för det här? Tittar man på det historiskt har han nästan alltid klappat ihop fysiskt de få gånger han matchat tufft under ett par veckor. Hanfmann kvalade sig in och han brukar inte vara rädd för lite större matcher. Om Kokkinakis är lite sliten tror jag han torskar. 3,95 här på Bethard på Hanfmann. Som alltid på tennis, högst odds av alla spelbolag. Ungefär samtidigt ska Opelka och Anderson stå och serva. Inte så kul kanske, men så klart en av speldagens bättre matcher kvalitetsmässigt. Karatsev mot Munar också samtidigt. Borde passa Karatsev bra och han ska vara alldeles för bra nu men Munar är en kämpe. Han kan nog göra så det blir en bra match ändå.

10:30 kommer Djokov…nej just det. Han är utvisad. På väg till Dubai just nu, eller om han kommit fram redan. Undrar om det finns några europeiska länder som vill ta emot honom. Finns det säkert, tyvärr.

Den sena matchen blir istället Zverev mot Altmaier. Det blir inte jämnt. 10:30 startar den sista matchen svensk tid.

Vi är redo, eller hur? Det här blir kul.