Så blev första speldagen

Man känner sig nästan lite trött. Kanske beroende på att jag tog nattpasset inatt i och för sig, men även för att det var ena rackarns holmgångar under den första speldagen. Vilka kamper.

Och den sista var ju den värsta. Sällan faktiskt man ser en spelare spela i en sån extrem motvind så länge men till slut ändå vinna. Det var som att Karatsev på något vis startade matchen mot Munar i uppförsbacke. Sen sprang han i uppförsbacke i 4-5 timmar eller vad det till slut blev, och till slut nådde han toppen. Men det var verkligen uppförsbacke precis hela vägen in i mål. Enorm mängd enkla misstag från Karatsev, men starkt gjort att märka att han inte hade dagen riktigt och ändå stundtals försöka hålla i bollen lite bättre. Det är de bra spelarna som klarar det. De sämre gör det inte utan kör bara på och om Karatsev gjort så idag, då hade han förlorat, och troligen slutat på 150 enkla misstag eller nåt åt det hållet. Munar kämpar, och kämpar, och kämpar. Sen kämpar han lite till. Och så kämpar han mer. Jag skulle säga att han är den enda spelaren som faktiskt kämpar för mycket. Han glömmer ibland bort att spela, för han kämpar så mycket. Han ska vara stolt över insatsen att han pressade Kasratsev som han gjorde dock. Han är inte bättre än sådär Munar. Han hade inte kunnat göra något mer.

På tal om holmgångar. Sjuk händelse från natten. Martinez och Delbonis spelade ett set som pågick närmare en timme och 50 minuter. 17-15 blev det väl till slut till Martinez i tiebreaket. Det var förresten i princip bara han som hade setbollar, så om han förlorat det där, då hade han inte varit stolt. En bollkalle svimmade under tiebreaket för övrigt. Bara en sån sak. Det var en holmgång som sagt. Gick bra med bollkallen dock. Man ska dricka vatten. som min mamma brukar säga. 10 sekunder efter att det första setet avslutats slog Bonzi in matchbollen mot Gojowczyk, 6-3 6-3 6-3. En helt vanlig match alltså som tog lika lång tid som det där första setet.

Martinez vann matchen rätt enkelt till slut.

Harris utslagen. Skräll, han är en bra spelare. Men kanske hade han en formtopp ett tag där förra säsongen snarare än att han är så bra. Inatt var han ganska vanlig som han tidigare brukat vara och alldeles för svag i spelet. Vukic var det som slog honom, en australiensare med låg ranking men rätt hög kapacitet. Intressant hur offensivt han returnerade. Det störde Harris.

I övrigt väldigt skrällfritt. Korda krossade Norrie men hur stabil känns Norrie som toppspelare när han möter en så kapabel motståndare liksom? Korda kanske på rätt väg igen i år.

Hanfmann slog Kokkinakis rätt enkelt i raka set, lite som jag var inne på. Överraskning så klart, men det är verkligen sådär. Det behöver inte försvinna många procent från en spelare som Kokkinakis för att det inte ska hålla. Han var nog inte särskilt skadad men han var sliten och då räckte det inte.

Nadal och Zverev vidare efter segrar i raka set. Jag såg inget, vi avvaktar väl lite med utvärdering där.

Berrettini slog Nakashima också. En match där det hade kunnat skrälla men 3-1 Berrettini som är duktig på att göra det som krävs.

Nu andas vi några timmar och återkommer sen inför tisdagens spel.